Gå direkt till innehåll
I år har Elgiganten rustat upp med ännu fler Våffeljärn
I år har Elgiganten rustat upp med ännu fler Våffeljärn

Pressmeddelande -

Våffeldagen spås bli populärare än någonsin

Våren har många härliga inslag och ett av dem är våffeldagen. Nästa vecka infaller sig dagen som vi tillägnar den populära favoriten.

Våffeldagen firas den 25 mars varje år. Men våffeldagens uppkomst har däremot en intressant bakgrund. De hela började som en kristen högtid då dagen infaller sig 9 månader innan Jesus födelse. I samband med det vi nu kallar våffeldagen fick Jungfru Marie reda på att hon väntade Jesus. Namnet våffeldag kommer troligtvis från att vårfrudag uttalades felaktigt och blev till vafferdag. Sedan uttalade vissa dialekter det som vaffeldag. Detta övergick i sin tur till våffeldagen, som vi nu för tiden firar med våfflor.

Förra året såldes rekordmånga våffeljärn i samband med våffeldagen. Den tendensen ser ut att hålla i sig. I år har försäljning redan toppats jämfört med samma period ifjol. Redan under första veckan i mars har försäljningen av våffeljärn ökat med 15% hos Elgiganten. Dessutom så ser man tydligt att sökordet ”våffeldagen” har varit nästan dubbelt så eftersökt i år jämfört med samma tid förra året.

– Förra året var ett rekordår när det kom till antal sålda våffeljärn. Jämfört med 2019 ökade försäljningen med hela 73% under våffelveckan. I många varuhus runt om i landet var de populäraste modellerna helt slutsålda när våffeldagen väl kom. De tendenser vi ser i år visar att våffeldagen kommer bli ännu mer populärt än fjolåret. En anledning till att försäljningen ökat både förra året och i år kan vara att vi spenderar mer tid i hemmet och lagar mer mat hemma. Hur försäljningsutvecklingen av våffeljärn artar sig är vi spända på att följa, säger Andree Ekström, försäljningschef på Elgiganten.

I år har Elgiganten rustat upp med ännu fler Våffeljärn både i varuhusen och online för att möta efterfrågan som förväntas slå fjolårets intresse. Nytt för i år är att sortimentet utökats med våffeljärn för belgiska våfflor, detta är en uppstickare som blir allt mer populär.

Ämnen

Kategorier


Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror samt kök och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. 2018 utsågs Elgiganten till ”Årets Butikskedja” vid handelsgalan Retail Award som arrangeras av Svensk Handel. Två år senare, 2020, utsågs de till "Årets Arbetsgivare" på samma gala.

Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3,200 anställda samt 176 butiker och varuhus. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i stadskärnor och gallerior över hela landet.

Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detaljhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Grönland och Färöarna. Räkenskapsåret 2019/2020 uppgick koncernens omsättning till 41,8 miljarder NOK. I Norden finns det totalt 415 varuhus och ca 11,000 medarbetare. Samtliga varuhus i Norden får sina produkter från det 107.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping.

Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Dixons Carphone Plc - en av Europas största återförsäljare av hemelektronik.

För mer information:

Elgiganten.se, Elkjop.no eller Dixonscarphonegroup.com

Kontakter

Linnea Cederquist

Linnea Cederquist

Presskontakt Presskontakt 0701803269
Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst 0771115115

Om Elgiganten Sverige

Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök. Bolaget är en av de aktörerna som omsätter mest inom detaljhandeln. Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.700 anställda och 176 butiker och varuhus över hela landet. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i såväl stadskärnor och gallerior.

Elgiganten Sverige
Franzéngatan 6
112 51 Stockholm
Sverige