Gå direkt till innehåll
Tekniktrubbeldagar på Elgiganten!

Pressmeddelande -

Tekniktrubbeldagar på Elgiganten!

Utan kunskap och tekniska förutsättningar hamnar människor utanför den digitala världen som andra tar för given. Det blir svårt att hitta och söka jobb. Att följa barnets lärande på skolwebben. Att ta del av information, utföra bankärenden och kanske går man också miste om många sociala kontakter.

- Den tekniska utvecklingen går för fort för somliga och det skapar klyftor och utanförskap i samhället. Det handlar dels om tillgång till teknik, dels om kompetens att kunna nyttja den – till exempel har många teknikprodukter hemma med funktioner som de inte vet hur man ska använda. På Elgiganten har vi en ambition att försöka minska det tekniska och digitala utanförskapet som råder i samhället, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten i Sverige.

Redan i somras tog Elgiganten ett viktigt kliv när de närvarade på Almedalsveckan för att diskutera de tekniskt utanförskapet. Under vistelsen i Almedalen lanserades en rapport baserad på en nordisk kartläggning som Elgiganten har genomfört sedan 2008. Tekniktrubbel, som rapporten heter, visar bland annat att 73 procent av de äldre upplever att det är svårare att hänga med i den tekniska utvecklingen nu, jämfört med för bara fem år sedan. Rapporten visar också att äldre är tydligt överrepresenterade bland personer som är exkluderade från det digitala samhället. Många äldre vill samtidigt ha mer kunskap om teknik och digitala verktyg. Med detta i åtanke tar Elgiganten nästa steg i sitt arbete för att motverka tekniskt utanförskap, det har nu blivit dags att lansera tekniktrubbeldagar på Elgiganten!

Mellan den 21:a och den 24:e oktober öppnar Elgigantens butiker i Stockholmsområdet* upp sina supportcenter för att dela med sig av sin kunskap – helt gratis. Har du funderingar på hur din tekniska pryl fungerar, eller undrar du hur man installerar en app i en smartphone? Under tekniktrubbeldagarna får du den vägledning du behöver för att lösa ditt tekniktrubbel, oavsett vart din produkt är köpt.

- Genom att bistå med vägledning och digital kompetens tror vi på Elgiganten att vi kan göra skillnad! Teknikens utveckling har aldrig gått så fort som nu, det är därför helt naturligt att man stöter på utmaningar med sin teknik där hemma. Som ledande återförsäljare av hemelektronik och vitvaror vill vi bidra och försöka hjälpa dem som behöver vägledning eller mer kunskap om teknik och digitala verktyg, så att alla kan ta del av teknikens fantastiska värld, säger Niclas Eriksson.


Om Tekniktrubbel

Tekniktrubbel är en nordisk undersökning om digitalt utanförskap med syftet att mäta människors attityder, kunskapsnivåer och beteenden när det gäller teknik och hemelektronik. Elgiganten har med hjälp av YouGov årligen genomfört undersökningen sedan 2008. I år har 3844 respondenter över 18 år i Norden, varav 811 i Sverige, intervjuats under perioden 2019-03-18 – 2019-03-27. Urvalet är representativt för den svenska befolkningen vad gäller kön, ålder och region. Årets undersökning ligger till grund för rapporten Tekniktrubbel 2019 som lanserades den 1 juli 2019 i samband med Almedalsveckan. Rapporten i sin helhet finns tillgänglig på www.elgiganten.se/tekniktrubbel.

* Elgiganten varuhusen i Barkarby, Bromma, Kungsgatan, Kungens kurva, Sickla, Häggvik, Länna och Täby 

Ämnen


Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. 2018 utsågs Elgiganten till ”Årets Butikskedja” vid handelsgalan Retail Award som arrangeras av Svensk Handel.

Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.200 anställda och 172 butiker och varuhus. Här ingår även våra Elgiganten Phonehouse-butikerna som du hittar i stadskärnor och gallerior över hela landet.

Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detaljhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Grönland och Färöarna. Räkenskapsåret 2018/2019 uppgick koncernens omsättning till 38,3 miljarder NOK. I Norden finns totalt 415 varuhus och ca 11.000 medarbetare. Samtliga varuhus i Norden får sina produkter från det 107.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping.

Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Dixons Carphone Plc - en av Europas största återförsäljare av hemelektronik.

För mer information:

Elgiganten.se, Elkjop.no eller Dixonscarphonegroup.com

Kontakter

Linnea Cederquist

Linnea Cederquist

Presskontakt PR and Communications Manager Gäller endast pressförfrågningar från media. 0701803269
Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst Gäller alla övriga frågor och kundärenden. 0771115115

Relaterat innehåll

Om Elgiganten Sverige

Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök. Bolaget är en av de aktörerna som omsätter mest inom detaljhandeln. Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.700 anställda och 176 butiker och varuhus över hela landet. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i såväl stadskärnor och gallerior.

Elgiganten Sverige
Franzéngatan 6
112 51 Stockholm
Sverige