Gå direkt till innehåll
Många svenskar köpte ny tv under juldagen
Många svenskar köpte ny tv under juldagen

Pressmeddelande -

Stark start på mellandagsrean

I år valde många svenskar att ställa klockan för att handla hemifrån under juldagsmorgon. E-handeln ökade med 15 procent jämfört med en rekordstark juldag förra året och andelen click and collect var större än någonsin. Närmare 55 procent av kunderna, valde att beställa sina produkter på nätet för att sedan hämta dem i ett varuhus. Storsäljare var enligt förväntat tv-apparater som fick gott sällskap på topplistan av smarta högtalaren Google Home.

Trots en kampanjstark november med både Singles Day och en rekordbetonad Black Friday resulterade december i en stark julhandel på Elgiganten. Nu följs den upp av en stark start på juldagsförsäljningen och årets mellandagsrea.

– Det har blivit en tradition för många att handla hemelektronik och vitvaror under juldagen. Trots en rekordstark start från förra året att jämföra oss med, så ökade e-handeln med hela 15 procent under dagen. Vi ser också ett väldigt starkt samband mellan e-handeln och försäljningen i varuhusen. Närmare 55 procent av e-handelsköpen var så kallade click and collect, där kunderna valde att beställa sina produkter på nätet för att sedan hämta dem i ett varuhus, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Mellandagsrean är en period då kunderna passar på att handla till sig själva och till hemmet och gårdagens storsäljare var enligt förväntan tv-apparater och stora vitvaror. På topplistan hittar vi även smarta högtalarna Google Home och Google Home Mini, spelkonsoler samt meshnätverk.

– Våra produkter blir allt viktigare för kunderna och i år ser vi en tydlig trend i efterfrågan på produkter till det smarta hemmet, som exempelvis Google Home samt meshnätverk som är den nya generationens trådlösa nätverk. Vi ser även att snittordervärdet ökat jämfört med förra året, vilket tyder på att kunderna i allt större utsträckning väljer de något dyrare modellerna med bättre och smartare funktioner snarare än att välja produkt efter lägsta pris. Diskmaskinerna ska vara tysta, tvättmaskinerna ska vara självdoserande och kyl och frys ska ha låg energiförbrukning, säger Niclas Eriksson.

Andra produkter som sålde bra under mellandagsreans första dag var vr-glasögon, smartklockor, soundbars, surfplattor, hörlurar och bärbara högtalare.

– I år är det många som tagit extra ledigt och är långlediga över jul och nyår, så vi räknar med att efterfrågan kommer att vara väldigt stor de kommande dagarna. Vi vet också att vi kan möta upp den efterfrågan väldigt bra. Vi har extremt bra tillgång på produkter och får dessutom nya leveranser i veckan och kan fylla på med mer produkter och erbjudanden. Jag är övertygad om att vi kommer att göra väldigt många kunder nöjda under den här mellandagsrean, säger Niclas Eriksson.

Ämnen

Kategorier


Elgiganten är en av Sveriges ledande varuhuskedjor inom hemelektronik, vitvaror och kök och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. 2018 utsågs Elgiganten till ”Årets Butikskedja” vid handelsgalan Retail Award som arrangeras av Svensk Handel.

Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.200 anställda och 165 butiker och varuhus. Här ingår även våra Elgiganten Phone House-butikerna som du hittar i stadskärnor och gallerior över hela landet. 

Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detaljhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Grönland och Färöarna. Räkenskapsåret 2017/2018 uppgick koncernens omsättning till 37,3 miljarder NOK. I Norden finns totalt 415 varuhus och ca 11.000 medarbetare. Samtliga varuhus i Norden får sina produkter från det 107.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping.

Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Dixons Carphone Plc - en av Europas största återförsäljare av hemelektronik.

För mer information:
Elgiganten.se, Elkjop.no eller Dixonscarphonegroup.com

Kontakter

Linnea Cederquist

Linnea Cederquist

Presskontakt Presskontakt 0701803269
Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst 0771115115

Relaterat innehåll

Om Elgiganten Sverige

Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök. Bolaget är en av de aktörerna som omsätter mest inom detaljhandeln. Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.700 anställda och 176 butiker och varuhus över hela landet. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i såväl stadskärnor och gallerior.

Elgiganten Sverige
Franzéngatan 6
112 51 Stockholm
Sverige