Gå direkt till innehåll
Snabbare leveranser för 3.5 miljoner svenskar

Pressmeddelande -

Snabbare leveranser för 3.5 miljoner svenskar

Den digitaliserade vardagen gör att vi förväntar oss att saker går allt snabbare. Med bakgrund mot detta har Elgiganten förbättrat sitt leveranserbjudande ytterligare.

De senaste tio åren har näthandeln vuxit stadigt. Coronapandemin har resulterat i att fler svenskar än något år tidigare valt att handla online. E-barometern visar att varannan svensk har handlat nya produkter på nätet på grund av pandemin. På en marknad där nya köpbeteenden ständigt utvecklas har även kundernas förväntningar förändrats.

— Våra kunders förändrade levnadsvanor skapar nya förväntningar och önskemål. För oss är det viktigt att snabbt anpassa oss efter detta för att kunna hjälp till hela vägen. Vi vet att snabba leveranser är efterfrågat, därför lanserar vi nu Same Day Delivery i storstadsregionerna, säger Niclas Eriksson, vd på Elgiganten.

Nu kan Elgigantens kunder förvänta sig ännu snabbare leveranser. I 345 orter erbjuds fossilfri leverans samma dag som man beställer sin hemelektronik*. Totalt kan 3.5 miljoner svenskar ta del av det nya, förbättrade, leveranserbjudandet. Detta innefattar storstadsregionerna; Stockholm, Göteborg, Malmö och Linköping. Hemleveranserna som levereras samma dag körs på 100% fossilfria drivmedel. I Stockholmstad levereras produkterna dessutom helt utsläppsfritt med elbil. Ambitionen är att alla Elgigantens leveranser ska ske helt utsläppsfritt, men fossilfria hemleveranser är ett steg i rätt riktning.

— Att kunna erbjuda våra kunder leveranser samma dag som de lägger sin beställning är en milstolpe för oss på Elgiganten. Att våra snabbaste leveranser också är fossilfria känns viktigt. Vi arbetar för att alla våra leveranser ska ske helt utsläppsfritt och därför har vi till exempel börjat med tågtransporter till norra Sverige, säger Niclas Eriksson.

Sedan maj 2020 har Elgiganten Logistik valt att byta ut många lastbilstransporter mot tågtransporter för de längre sträckorna upp till norra Sverige. Genom att frakta en stor del av det långväga godset med tåg i stället för lastbil har Elgiganten minskat utsläppen med hela 80 procent.

Varje dag tar Elgiganten, tillsammans med sina leveranspartners, diverse åtgärder för att komma en bit längre på resan mot målet att leverera hemelektronik helt utsläppsfritt.

* Same Day Delivery erbjuds på ett urval av Elgigantens sortiment på beställningen som läggs innan kl. 13.00.

Ämnen

Kategorier


Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror samt kök och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. 2018 utsågs Elgiganten till ”Årets Butikskedja” vid handelsgalan Retail Award som arrangeras av Svensk Handel. Två år senare, 2020, utsågs de till "Årets Arbetsgivare" på samma gala.

Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3,200 anställda samt 176 butiker och varuhus. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i stadskärnor och gallerior över hela landet.

Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detaljhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Grönland och Färöarna. Räkenskapsåret 2019/2020 uppgick koncernens omsättning till 41,8 miljarder NOK. I Norden finns det totalt 415 varuhus och ca 11,000 medarbetare. Samtliga varuhus i Norden får sina produkter från det 107.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping.

Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Currys Plc - en av Europas största återförsäljare av hemelektronik.

För mer information:

Elgiganten.se, Elkjop.no eller Currys.co.uk

Kontakter

Linnea Cederquist

Linnea Cederquist

Presskontakt Presskontakt 0701803269
Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst 0771115115

Om Elgiganten Sverige

Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök. Bolaget är en av de aktörerna som omsätter mest inom detaljhandeln. Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.700 anställda och 176 butiker och varuhus över hela landet. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i såväl stadskärnor och gallerior.

Elgiganten Sverige
Franzéngatan 6
112 51 Stockholm
Sverige