Gå direkt till innehåll
Elgigantens medarbetare är laddade inför Black Friday
Elgigantens medarbetare är laddade inför Black Friday

Pressmeddelande -

Smarta produkter och gamingprylar spås bli storsäljare under årets Black Friday

Black Friday har växt lavinartat som fenomen på den svenska marknaden under de senaste åren. På bara sex år har Black Friday gått från att vara en okänd företeelse till att bli Sveriges största handelsdag.

– Vår vision är att göra det möjligt för alla att ta del av den magiska världen av teknik.Vi vill också erbjuda våra kunder en shoppingupplevelse utöver det vanliga och vi ser att våra kunder tycker att Black Friday är ett spännande fenomen. Dagen är en högtid för oss på Elgiganten, både för mig och många av våra medarbetare är det tveklöst en av de bästa arbetsdagarna på hela året. Dels för att vi får möjlighet att möta fler kunder än vanligt i våra butiker och på vår hemsida, dels för att dagen innebär nya utmaningar, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

TV-apparater, mobiltelefoner, hörlurar, större vitvaror och datorer var väldigt populära köp under Black Friday förra året. I år förväntas ökad säljvolym för dessa kategorier, samtidigt som både gamingprylar och produkter som går i linje med de smarta och uppkopplade hemmet spås vara rekordpopulära.

– Snittköpen har ökat med 50 procent under Black Friday de senaste tre åren. Det pekar egentligen på två saker, dels planlägger kunderna de större inköpen till Black Friday då de vet att det kommer att finnas bra erbjudanden samt att de passar på att handla produkter i de något högre prisklasserna med bättre specifikationer, säger Niclas Eriksson.

Innan man genomför sina inköp är det också ett bra tillfälle att se över vad som ligger oanvänt där hemma. Gammal uttjänt elektronik bör lämnas in för återvinning hos exempelvis Elgiganten.

– I Elgigantens varuhus kan du lämna in uttjänt hemelektronik, vi tar emot allt ifrån mobiltelefoner till dammsugare och tvättmaskiner för återvinning helt kostnadsfritt. Det gäller även om produkten inte är köpt hos oss eller om du som kund inte har för avsikt att köpa en ny. Vi återställer också produkter, så som mobiltelefoner eller datorer, och raderar känslig persondata. Dessa sorters produkter kan man lägga i en försluten box som finns utplacerad i våra varuhus. Vårt mål är att öka mängden insamlad hemelektronik för återvinning under årets Black Friday, säger Niclas Eriksson.

Några tips inför Black Friday:

1) Ta hjälp av Elgigantens specialister i butik 

2) Läs köpguider på Elgiganten.se för att hitta en produkt som passar just dig

3) Se till att återvinna din uttjänta elektronik – hos Elgiganten kan du lämna in både hemelektronik och vitvaror för återvinning

För att du ska kunna planera dina inköp i förväg finns årets Black Friday deals tillgängliga här!

Ämnen


Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. 2018 utsågs Elgiganten till ”Årets Butikskedja” vid handelsgalan Retail Award som arrangeras av Svensk Handel.

Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.200 anställda och 174 butiker och varuhus. Här ingår även våra Elgiganten Phonehouse-butikerna som du hittar i stadskärnor och gallerior över hela landet.

Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detaljhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Grönland och Färöarna. Räkenskapsåret 2018/2019 uppgick koncernens omsättning till 38,3 miljarder NOK. I Norden finns totalt 415 varuhus och ca 11.000 medarbetare. Samtliga varuhus i Norden får sina produkter från det 107.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping.

Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Dixons Carphone Plc - en av Europas största återförsäljare av hemelektronik.

För mer information:

Elgiganten.se, Elkjop.no eller Dixonscarphonegroup.com

Kontakter

Linnea Cederquist

Linnea Cederquist

Presskontakt Presskontakt 0701803269
Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst 0771115115

Relaterat innehåll

Om Elgiganten Sverige

Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök. Bolaget är en av de aktörerna som omsätter mest inom detaljhandeln. Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.700 anställda och 176 butiker och varuhus över hela landet. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i såväl stadskärnor och gallerior.

Elgiganten Sverige
Franzéngatan 6
112 51 Stockholm
Sverige