Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Singles Day växer så det knakar – shoppingdagen här för att stanna

Det blev nytt succéår för Singles Day hos Elgiganten under söndagen. Kunderna strömmade till redan vid midnatt. En kraftig efterfrågan på bland annat TV-apparater, hörlurar, mobiltelefoner och stora vitvaror gjorde att näthandeln ökade med 130 procent jämfört med förra året.

– Vi upplevde ett otroligt engagemang från kunderna som var pålästa och hängde på låset redan vid midnatt. Med det gensvaret är det enkelt att dra slutsatsen att Singles Day är här för att stanna. Vi är mer än nöjda, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Singles Day är Kinas motsvarighet till amerikanska Black Friday och infaller alltid den 11 november (11/11). Singles Day uppstod på 90-talet som en protest mot Alla Hjärtans Dag, för att fira alla singlar, men har sedan vuxit till att bli världens största shoppingdag där man unnar sig själv något extra, oavsett relationsstatus. Elgiganten introducerade Singles Day på den svenska marknaden förra året.

– Få i Sverige vet fortsatt vad Singles Day är, så vi var väl medvetna om att vi måste göra en stark kampanj och nå ut brett, vilket vi lyckades med. Trots hård konkurrens med farsdag så ökar antalet besökare till hemsidan nästan med det dubbla samtidigt som försäljningen ökar med hela 130 procent jämfört med förra året. Kunderna handlade långt fler produkter i år, säger Niclas Eriksson.

Topplistan över de mest efterfrågade produkter för dagen domineras av stora TV-apparater och hörlurar. Bland kundfavoriterna var även spelkonsoler, mobiltelefonen, surfplattor och laptops. På nätet noterades också en kraftigt ökad efterfrågan på stora vitvaror och inbyggnadsprodukter till hemmet.

– Listan över de mest efterfrågade produkterna visar tydligt att kunderna insett att Singles Day inte är en shoppingdag enbart för singlar utan för alla, oavsett relationsstatus. Det är ett perfekt tillfälle att handla till sig själv, men också att påbörja årets julklappsinköp och förbereda hemmet inför kommande högtider, säger Niclas Eriksson.

Nu börjar nedräkningen till Sveriges största handelsdag, Black Friday den 23 november.

– Förra året hade vi 1,6 miljoner kundbesök under Black Friday och vi omsatte produkter till ett värde av en halv miljard kronor på ett dygn. Det var nytt handelsrekord, inte bara för oss och för branschen, utan för svensk detaljhandel i stort. Vi räknar med att Black Friday blir ännu större i år, säger Niclas Eriksson. 

Ämnen

Kategorier


Elgiganten är en av Sveriges ledande varuhuskedjor inom hemelektronik, vitvaror och kök och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. 2018 utsågs Elgiganten till ”Årets Butikskedja” vid handelsgalan Retail Award som arrangeras av Svensk Handel.

Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.200 anställda och 162 butiker och varuhus. Här ingår även våra Elgiganten Phone House-butikerna som du hittar i stadskärnor och gallerior över hela landet. 

Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detaljhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Grönland och Färöarna. Räkenskapsåret 2017/2018 uppgick koncernens omsättning till 37,3 miljarder NOK. I Norden finns totalt 415 varuhus och ca 11.000 medarbetare. Samtliga varuhus i Norden får sina produkter från det 107.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping.

Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Dixons Carphone Plc - en av Europas största återförsäljare av hemelektronik.

För mer information:
Elgiganten.se, Elkjop.no eller Dixonscarphonegroup.com

Kontakter

Linnea Cederquist

Linnea Cederquist

Presskontakt PR and Communications Manager Gäller endast pressförfrågningar från media. 0701803269
Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst Gäller alla övriga frågor och kundärenden. 0771115115

Relaterat innehåll

Om Elgiganten Sverige

Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök. Bolaget är en av de aktörerna som omsätter mest inom detaljhandeln. Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.700 anställda och 176 butiker och varuhus över hela landet. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i såväl stadskärnor och gallerior.

Elgiganten Sverige
Franzéngatan 6
112 51 Stockholm
Sverige