Gå direkt till innehåll
Elgiganten ser gaming som en värdefull kompetens
Elgiganten ser gaming som en värdefull kompetens

Pressmeddelande -

Sätt gaming på CV:t

Elgiganten uppmanar unga att sätta gaming på sitt CV. Gamers utvecklar egenskaper som till exempel samarbetsförmåga, problemlösning och digital kompetens vilket är attraktivt för dagens och morgondagens arbetsgivare. I dag samlas 125 Elgiganten anställda från hela landet för att spela tillsammans i 3 dagar.

På Elgiganten ses gaming som en värdefull kompetens. På Elgiganten jobbar ungefär 40 gamingspecialister, en siffra som kommer fördubblas kommande år. Även för andra roller på Elgiganten är gaming meriterande då det utvecklar efterfrågade egenskaper. Samarbetsförmåga, problemlösning och digital kompetens blir allt viktigare på arbetsmarknaden. Därför uppmanar Elgiganten gamers att söka jobb hos dem.

– Att se gaming som något negativt är en förlegad syn, inte minst när arbetsmarknaden skriker efter digital kompetens. Ser man inte värdet i gaming, är jag övertygad om att man går miste om många unga talanger. Vi ser att gaming stärker flera av de egenskaper vi som arbetsgivare är ute efter, säger Niclas Eriksson, vd på Elgiganten.

Gaming och E-sport blir alltmer populärt varje år. Enligt Folkhälsomyndighetens mätningar från 2018 spelade mer än hälften av alla barn och unga datorspel – en siffra som tros ha ökat ytterligare under pandemin. I den senaste upplagan av Elgigantens årliga undersökning om digitalt utanförskap ställdes också frågor om gaming. I undersökningen framgår att två av fem (46 %) tycker att barn spelar för mycket datorspel. Sällan riktas däremot ljuset mot de positiva effekter som gaming bär med sig. Den som spelar lär sig att samarbeta, kommunicera, lösa problem och utveckla sitt kritiska tänkande. Samtidigt stärks den digitala kompetensen.

Snart går dessutom Elgigantens eget LAN BoHack av stapeln. Ett LAN är ett tillfälle där människor träffas fysiskt och spelar tillsammans i grupp. Elgigantens anställda från hela landet samlas i helgen på Elgigantens huvudkontor för att umgås, spela och ha kul tillsammans.

– Med veckor av förberedelser bakom oss ser jag nu fram emot allt vad denna helg kommer innebära. Men för oss är det här inte bara skoj, det är faktiskt en form av kompetensutveckling samtidigt som det främjar vår gemenskap, säger Alexander Åberg, gaming ansvarig på Elgiganten.

Årets BoHack blir den 9:e upplagan av Elgigantens alldeles egna LAN.

Ämnen

Kategorier


Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror samt kök och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. 2018 utsågs Elgiganten till ”Årets Butikskedja” vid handelsgalan Retail Award som arrangeras av Svensk Handel. Två år senare, 2020, utsågs de till "Årets Arbetsgivare" på samma gala.

Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3,200 anställda samt 176 butiker och varuhus. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i stadskärnor och gallerior över hela landet.

Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detaljhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Grönland och Färöarna. Räkenskapsåret 2019/2020 uppgick koncernens omsättning till 41,8 miljarder NOK. I Norden finns det totalt 415 varuhus och ca 11,000 medarbetare. Samtliga varuhus i Norden får sina produkter från det 107.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping.

Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Currys Plc - en av Europas största återförsäljare av hemelektronik.

För mer information:

Elgiganten.se, Elkjop.no eller Currys.co.uk

Kontakter

Linnea Cederquist

Linnea Cederquist

Presskontakt Presskontakt 0701803269
Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst 0771115115

Relaterat innehåll

Om Elgiganten Sverige

Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök. Bolaget är en av de aktörerna som omsätter mest inom detaljhandeln. Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.700 anställda och 176 butiker och varuhus över hela landet. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i såväl stadskärnor och gallerior.

Elgiganten Sverige
Franzéngatan 6
112 51 Stockholm
Sverige