Gå direkt till innehåll
Elgiganten Ängelholm
Elgiganten Ängelholm

Pressmeddelande -

Raketstart för Elgigantens mellandagsrea

Årets mellandagsrea drog igång på Elgiganten igår klockan 08.00. Nu kan det konstateras att det första dygnet blev en enorm succé.

Trots en kampanj stark november med både Singles Day och en rekordbetonad Black Friday helg resulterade december i en stark julhandel för Elgiganten. Nu följs den upp av en ordentlig start på årets mellandagsrea där Elgiganten växer över 10 procent mot i fjol.

- Tidigt på juldagensmorgon rapporterades det om köande kunder utanför våra butiker runt om i landet. När vi sedan öppnade klockan 08.00 satte försäljningen igång ordentligt, både online och i butik. Att juldagsförsäljningen landar på en tillväxt på 10,3 procent mot i fjol är helt fantastiskt, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Under stora handelsdagar så som Black Friday och juldagen är TV alltid en storsäljare, och så blev det även i år. Under juldagen i år såldes fler större TV-apparater, med en storlek på över 61”, än någonsin tidigare. I samband med det har även soundbars klättrat upp på topplistan över de populäraste produkterna, ljudet till TV:n där hemma blir alltså bara viktigare och viktigare. Många kunder valde också att handla stora vitvaror som kyl, frys, tvätt- och diskmaskin. Ökade snittpriser visar på att kunderna i allt större utsträckning väljer något dyrare och modernare produkter med bättre specifikationer, snarare än den billigaste modellen. Diskmaskinerna ska vara tysta, tvättmaskinerna ska vara självdoserande och kyl och frys ska ha låg energiförbrukning. Andra produkter som sålde bra under mellandagsreans första dag var laptops, familjeabonnemang och telefoner, gaming tillbehör och hörlurar.

– I år är det många som är långlediga över jul och nyår, så vi räknar med att efterfrågan kommer att vara fortsatt stor de kommande dagarna. Vi vet också att vi kan möta upp den efterfrågan väldigt bra. Vi har extremt bra tillgång på produkter och får dessutom nya leveranser i veckan. Jag är övertygad om att vi kommer att göra väldigt många kunder nöjda under den här mellandagsrean, säger Niclas Eriksson.

Ämnen

Kategorier


Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. 2018 utsågs Elgiganten till ”Årets Butikskedja” vid handelsgalan Retail Award som arrangeras av Svensk Handel.

Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.200 anställda och 176 butiker och varuhus. Här ingår även våra Elgiganten Phonehouse-butikerna som du hittar i stadskärnor och gallerior över hela landet.

Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detaljhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Grönland och Färöarna. Räkenskapsåret 2018/2019 uppgick koncernens omsättning till 38,3 miljarder NOK. I Norden finns totalt 415 varuhus och ca 11.000 medarbetare. Samtliga varuhus i Norden får sina produkter från det 107.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping.

Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Dixons Carphone Plc - en av Europas största återförsäljare av hemelektronik.

För mer information:

Elgiganten.se, Elkjop.no eller Dixonscarphonegroup.com

Kontakter

Linnea Cederquist

Linnea Cederquist

Presskontakt PR and Communications Manager Gäller endast pressförfrågningar från media. 0701803269
Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst Gäller alla övriga frågor och kundärenden. 0771115115

Relaterat innehåll

Om Elgiganten Sverige

Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök. Bolaget är en av de aktörerna som omsätter mest inom detaljhandeln. Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.700 anställda och 176 butiker och varuhus över hela landet. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i såväl stadskärnor och gallerior.

Elgiganten Sverige
Franzéngatan 6
112 51 Stockholm
Sverige