Gå direkt till innehåll
Över en miljon oskyddade mobiler

Pressmeddelande -

Över en miljon oskyddade mobiler

Var tredje svensk använder varken skal, fodral eller skärmskydd på sin mobiltelefon. Ett misstag som kan bli ganska kostsamt.

– Ett mobilskal skyddar inte mot allt, men i nio fall av tio räddar det faktiskt telefonen om du tappar den i backen, säger Magnus Dahg, Försäljningschef för Telekom på Elgiganten.

29 procent av svenskarna har varken skal, fodral eller skärmskydd på sin mobiltelefon visar en undersökning som YouGov gjort på uppdrag av Elgiganten. Sett till att det säljs närmare 4 miljoner mobiltelefoneri Sverige per år, ger det över 1 miljon oskyddade mobiltelefoner.

– Det är dumt att inte skydda sin mobiltelefon. Skärmen är det första som ryker när den slår i backen och det är en kostsam affär att byta skärm. Har man mobilskal så skyddar man både skärm och kanter på telefonen, säger Magnus Dahg.

Svenskarna köper allt dyrare mobiltelefoner och förlusten kan bli stor om du förstör den.

– Många av de populära modellerna idag kostar från 5000 kronor och uppåt och då borde det vara ganska relevant att skydda dom. En tappskada är ju inget som täcks av garantin utan det blir en reparation som du själv får bekosta, säger Magnus Dahg.

Vatten och damm kan också vara förödande för en mobiltelefon. Även här kan ett helt vanligt mobilskal vara till stor hjälp.

– Det finns skal som är 100 procent vatten- och dammtäta. De är ganska stora, men ska du ut i öknen eller på dyktur så kan det absolut vara något för dig. Det finns även mobiltelefoner som är vatten- och dammtåliga. Flera av de senaste Sony-telefonerna kan du till exempel ta med dig i duschen, säger Dahg.

Allt färre krossar telefonen
Under flera år har försäkringsbolagen noterat en ökning i antalet förstörda mobiltelefoner. Den trenden är däremot på väg att vända.

– Mobilskadorna har gått ned lite efter en topp för några år sedan och jag tror att en anledning är att man blivit bättre på att ta hand om sina telefoner. Telefonerna blir stadigt dyrare och allt fler inser fördelarna med att skydda dom med olika skal och fodral. Nu återstår att se om det bara är en temporär förändring eller starten på en långvarig trend, säger Caroline Uliana, Informationschef på If.

Skydd och fodral för vardag och fest
Valet av mobiltillbehör som skal, fodral och hörlurar har blivit ett sätt att visa vem man är som person, precis som valet av kläder och frisyr.

– Det blir allt vanligare med att man har flera olika skal och fodral som man sedan byter beroende på tillfälle. Kanske väljer man ett färgrikt eller glittrigt skal till festen och ett mer neutralt till vardags, säger Magnus Dahg.

Många fodral har plats för bankkort och kontanter och kan därmed ersätta plånboken. Nu finns också fodral som kan ersätta mobilladdaren.

– Det senaste är ett fodral med extra nödbatteri. Här får man ett fullvärdigt fodral med plats för alla bankkort och som dessutom kan ladda mobiltelefonen. Det fina är att det bara är marginellt större än ett vanligt fodral, säger Magnus Dahg.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Elgiganten är en av Sveriges ledande varuhuskedjor inom hemelektronik och vitvaror och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln.

Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag över 3.000 anställda och 156 varuhus. Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Dixons Carphone Plc. 

Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detalhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island och på Färöarna. Räkenskapsåret 2014/2015 uppgick koncernens omsättning till 29,8 miljarder NOK.

I Norden finns totalt 390 varuhus och ca 10.000 medarbetare. Alla nordiska varuhus försörjs från det 100.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping. 

För mer information:
Elgiganten.se, Elkjop.no eller Dixonscarphonegroup.com

Kontakter

Linnea Cederquist

Linnea Cederquist

Presskontakt Presskontakt 0701803269
Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst 0771115115

Relaterat innehåll

Om Elgiganten Sverige

Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök. Bolaget är en av de aktörerna som omsätter mest inom detaljhandeln. Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.700 anställda och 176 butiker och varuhus över hela landet. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i såväl stadskärnor och gallerior.

Elgiganten Sverige
Franzéngatan 6
112 51 Stockholm
Sverige