Gå direkt till innehåll
Idag lanseras en Drive-In lösning i Elgigantens varuhus runt om i landet
Idag lanseras en Drive-In lösning i Elgigantens varuhus runt om i landet

Pressmeddelande -

Handla hemelektronik - utan att lämna bilen

Som ett svar på folkhälsomyndigheternas nya rekommendationer inför Elgiganten idag en ny lösning för kunder att hämta sin hemelektronik.

Efter gårdagens nya riktlinjer från folkhälsomyndigheten uppmanas handeln att begränsa antalet kunder som befinner sig i lokalerna samt erbjuda alternativ till kassaköer. Nu inför Elgiganten nya tilltag. Utöver golvmarkeringar med uppmaning att hålla avstånd i varuhusen lanseras idag en Drive-In lösning.

- Det viktigaste för oss i denna utmanande situation är våra kunder och medarbetares säkerhet och hälsa. När idén om en Drive-In lösning kom var vi snabba med att se över våra rutiner för att kunna erbjuda det som ett alternativ i våra varuhus runt om i landet, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Elgiganten har länge haft en tjänst vid namn boka & hämta. Ungefär hälften av dem som handlar online väljer att använda sig av den här metoden. En stor anledning till det är att man inte måste vänta längre än en timme innan varorna man valt ut finns att plocka upp i det närmsta Elgiganten varuhuset. Som kund kan man välja om man vill betala på plats eller sköta betalningen online. Bestämmer man sig för det senare alternativet kan man från och med idag välja att få produkterna levererade direkt till sin bil på parkeringen.

- När kunderna når den överenskomna parkeringsplatsen kan de själva välja om de vill ha varorna levererade direkt i bagageutrymmet eller genom fönstret. Rådande situation får oss att tänka utanför ramarna vilket leder till nya kreativa lösningar. Vi vet att produkter från vårt sortiment fyller en viktig funktion för de svenska hemmen och därför gör vi det vi kan för att kunna leverera dem på ett tryggt sätt, säger Niclas Eriksson.

Andra kreativa lösningar som implementerats på Elgiganten under den senaste tiden är till exempel digitala möten för kunder som går i kökstankar och donation av processorkraft från samtliga gamingdatorer till forskning för Covid-19. 

Ämnen

Kategorier


Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. 2018 utsågs Elgiganten till ”Årets Butikskedja” vid handelsgalan Retail Award som arrangeras av Svensk Handel.

Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.200 anställda och 176 butiker och varuhus. Här ingår även våra Elgiganten Phonehouse-butikerna som du hittar i stadskärnor och gallerior över hela landet.

Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detaljhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Grönland och Färöarna. Räkenskapsåret 2018/2019 uppgick koncernens omsättning till 38,3 miljarder NOK. I Norden finns totalt 415 varuhus och ca 11.000 medarbetare. Samtliga varuhus i Norden får sina produkter från det 107.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping.

Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Dixons Carphone Plc - en av Europas största återförsäljare av hemelektronik.

För mer information:

Elgiganten.se, Elkjop.no eller Dixonscarphonegroup.com

Kontakter

Linnea Cederquist

Linnea Cederquist

Presskontakt PR and Communications Manager Gäller endast pressförfrågningar från media. 0701803269
Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst Gäller alla övriga frågor och kundärenden. 0771115115

Relaterat innehåll

Om Elgiganten Sverige

Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök. Bolaget är en av de aktörerna som omsätter mest inom detaljhandeln. Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.700 anställda och 176 butiker och varuhus över hela landet. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i såväl stadskärnor och gallerior.

Elgiganten Sverige
Franzéngatan 6
112 51 Stockholm
Sverige