Gå direkt till innehåll
Trend Sand (SD) NCS S 4005-Y50R
Trend Sand (SD) NCS S 4005-Y50R

Pressmeddelande -

Epoq utökar köksserien Trend med åtta nya färger

Skandinaviska köksleverantören Epoq uppdaterar fronterna i sin Trend-serie med åtta nya färger. Färgutbudet uppdateras varje år för att säkerställa en modern palett som känns rätt i tiden. Årets färger har varma, neutrala toner som enkelt kan kombineras med andra färger och material.

Epoq Trend är köksleverantörens modernaste och mest samtida serie. Den har ett minimalistiskt uttryck med matta ytor och en färgskala med 26 nyanser som sträcker sig från beigt och brunt via gröna, blå, röda och gula toner till olika nyanser av grått, svart och vitt. Serien erbjuder stora möjligheter att uttrycka sin personliga stil genom både färgval och tillbehör.

Inför hösten har Epoqs designteam landat i en färgpalett som erbjuder bredd till seriens befintliga färgscheman. De åtta nya färgerna är tänkta att komplettera de moderna nordiska hemmen, säger Ingvill Greve Hermansen, senior inredningsdesigner hos Epoq:

En viktig trend som inte kommer att försvinna i första taget är nya basfärger i varmare toner. Vitt är inte längre basen i alla nordiska hem – utan fler och fler vågar faktiskt börja använda mer färg. Varma färger som greige och sand är trygga grundfärger som håller under lång tid. Vill man ha en varmare färgskala i sitt hem så är det viktigt att även köksfronterna hänger med. Då det blir enkelt att skapa en enhetlig palett.

Bland de nya färgerna finns också djärvare nyanser som ger köket mer karaktär och utmanar idén om vilka kulörer som passar in i det nordiska hemmet. Det är också möjligt att kombinera färger för ett helt unikt uttryck, där olika färger på köksfronterna ger rummet en alldeles särskild harmoni.

Har du förmånen att inreda ett stort och rymligt kök, men vill undvika att det känns alltför massivt, kan du använda olika färger på fronterna på bakvägg och köksö. Det kommer att bryta av kompositionen och påverka balansen i rummet. Drömmer du om en öppen lösning och en luftigare look, men fortfarande behöver gott om förvaring, är det bra att välja en ljusare nyans på överskåpen. Det kommer skapa illusionen av ett öppnare rum, avslutar Greve Hermansen.

Epoq kök grundades i Sverige 2004 och ägs i dag av Elgiganten. Epoq har över 300 försäljningsställen i Sverige, Norge, Danmark och Finland och levererar kök av hög kvalitet till ett bra pris. Filosofin är att oavsett boendesituation, budget eller hur folk väljer att leva sina liv, så ska de kunna hitta sitt drömkök hos Epoq. Kunderna kan välja mellan nio olika serier som i uttryck och design sträcker sig från det traditionella och klassiska till det moderna och unika.

Kontakta vår presskontakt om ni önskar fler högupplösta bilder. 

Ämnen

Kategorier


Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror samt kök och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. 2018 utsågs Elgiganten till ”Årets Butikskedja” vid handelsgalan Retail Award som arrangeras av Svensk Handel. Två år senare, 2020, utsågs de till "Årets Arbetsgivare" på samma gala.

Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3,200 anställda samt 176 butiker och varuhus. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i stadskärnor och gallerior över hela landet.

Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detaljhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Grönland och Färöarna. Räkenskapsåret 2019/2020 uppgick koncernens omsättning till 41,8 miljarder NOK. I Norden finns det totalt 415 varuhus och ca 11,000 medarbetare. Samtliga varuhus i Norden får sina produkter från det 107.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping.

Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Dixons Carphone Plc - en av Europas största återförsäljare av hemelektronik.

För mer information:

Elgiganten.se, Elkjop.no eller Dixonscarphonegroup.com

Kontakter

Linnea Cederquist

Linnea Cederquist

Presskontakt Presskontakt 0701803269
Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst 0771115115

Om Elgiganten Sverige

Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök. Bolaget är en av de aktörerna som omsätter mest inom detaljhandeln. Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.700 anställda och 176 butiker och varuhus över hela landet. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i såväl stadskärnor och gallerior.

Elgiganten Sverige
Franzéngatan 6
112 51 Stockholm
Sverige