Gå direkt till innehåll
Här skapas nya möjligheter att förverkliga sin köksdröm med den trendiga inredningsstilen Japandi – som kombinerar det bästa av den nordiska svalare färgskalan med naturnära varma toner från den japanska stilen.
Här skapas nya möjligheter att förverkliga sin köksdröm med den trendiga inredningsstilen Japandi – som kombinerar det bästa av den nordiska svalare färgskalan med naturnära varma toner från den japanska stilen.

Pressmeddelande -

Epoq lanserar kökstrenderna för 2023 med ny kollektion

Dämpade pasteller, klassisk ljus ek och intensiv vinröd: I dagarna lanserar köksmärket Epoq flera spännande köksnyheter i sitt breda sortiment. De senaste åren har inredningen fått mer och mer färg – en trend som fortsätter även under 2023. Epoqs inrednings- och designexpert tar tempen på vilka trender som kommer slå under året och hur smarta lösningar förhöjer köksupplevelsen.

Köksmärket Epoq, som säljs exklusivt hos hemelektronikkedjan Elgiganten, släpper ny kollektion som består av dämpade pasteller i rosa, gröna och blå toner. Mörka kök är samtidigt fortsatt populära och Epoq har därför utökat kollektionen med en intensiv vinröd kulör. I kollektionen lanseras även Edge Natural Oak, en ljus, slät ekfront för att möta upp den trendiga inredningsstilen Japandi – som kombinerar det bästa från skandinavisk design ihop med japansk minimalism.

Japandi – som kombinerar det bästa av den nordiska svalare färgskalan med naturnära varma toner från den japanska stilen. Här med Edge Natural Oak.

– Vi har arbetat vidare med färgerna från den förra lanseringen 2022. I Sverige är vi förtjusta i dämpade färger, vilket återspeglas i årets palett. I år har vi arbetat mycket med hur våra färger och träslag fungerar ihop för att hitta den rätta harmonin. Vinrött fungerar till exempel bra för sig själv, men kan även kombineras på många olika sätt, säger Ingvill Hermansen, senior inrednings- och designexpert på Epoq.

Vinrött är en mörk och exklusiv motvikt till det ljusa jordtoner som många känner sig bekväma med, och vinrött är en förlängning av det på samma sätt som terrakotta och tegelsten. Här kombineras Trend Burgundy med färgmatchande bänkskiva och stänkskydd som möter den matt-svarta fronten Pure.

I Epoqs serie Trend erbjuds nu 26 färger, inklusive årets nyheter för 2023. Några av de nya pastellerna som lanseras är; Pistachio, Blush, Hazy Blue och Blue Harmony. Kollektionen hämtar inspiration från naturen med gröna, rosa och blå nyanser som påminner om ljus himmel, gröna växter och spirande blommor.

– Vi är måna om att ha en bred palett som inte bara består av trenderna på marknaden, utan färger som passar för olika målgrupper. Nu ska nämligen vardagsrum och kök flyta ihop mer, så det är viktigt att vi har färger som gör att köket är i harmoni med resten av inredningen, säger Ingvill.

De senaste åren har de populära gröna tonerna varit mörka eller matta, men nu kommer också de ljusa och rena gröna nyanserna. Med Trend Pistachio ger en ljus och dämpad grön färg i köket.Rosa kan vara inspirerat av naturen, men också av Miami och art deco-stilen. Trend Blush är en ljus, varm rosa nyans som kan passa fint med både neutrala färger, jordtoner och gröna färger.
Pure Matt Black är en modern, slätlackerad front i en delikat supermatt svart design.

Att det ska vara en sömlös övergång mellan köket och inredningen framgår inte bara av färgutbudet, utan även av utformningen av köket. Idag är det allt vanligare med mindre levandsytor och mer öppen planlösning för kök. Därför är det också viktigt med smarta och utrymmesbesparande lösningar, som till exempel frukostskåp som vuxit sig alltmer populärt hos Epoq den senaste tiden.

– Trenden som vi ser under 2023 är att köket kan flyta samman med vardagsrummet än mer – och då är det mycket som samtidigt skalas bort. Till exempel kan köksfläkten fällas ned i spishällen och allt fler väljer bort överskåp för att göra plats för inredning som tavlor och hyllor för de finaste kaffekopparna, säger Ingvill.

Blue Harmony och Hazy Blue är två nya färger i Trendkollektionen från Epoq. Blått ger många positiva associationer, som påminner om luft, hav och himmel.


Populära frukostskåp där hyllorna kan justeras och med plats för eluttag så att det går att förvara kaffemaskin, brödrost eller mikrovågsugn lätt åtkomliga samt lätta att dölja vid oreda.


Årets nyheter finns tillgängliga i Elgigantens varuhus och onlinehandel under februari 2023.

Om Epoq
Kök- och tvättstugespecialisten Epoq grundades i Sverige 2004 och ägs av Elgiganten. Epoq har över 300 försäljningsställen i Norden och levererar kök och tvättstugor med god kvalitet till ett bra pris. Filosofin är att oavsett boendesituation, budget eller hur människorna väljer att leva sina liv, så ska de kunna hitta sin drömlösning hos Epoq. Kunderna kan välja mellan tio serier som i uttryck och design sträcker sig från det traditionella och klassiska till det moderna och unika. Produktfloran certifieras kontinuerligt med Svanen märkningen vilket är ett signum för hållbarhet och god kvalitet, varvid Epoq lämnar 35 års garanti. Läs mer på: https://www.elgiganten.se/epoq

Ämnen


Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror samt kök och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. 2018 utsågs Elgiganten till ”Årets Butikskedja” vid handelsgalan Retail Award som arrangeras av Svensk Handel. Två år senare, 2020, utsågs de till "Årets Arbetsgivare" på samma gala.

Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3,200 anställda samt 176 butiker och varuhus. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i stadskärnor och gallerior över hela landet.

Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detaljhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Grönland och Färöarna. Räkenskapsåret 2019/2020 uppgick koncernens omsättning till 41,8 miljarder NOK. I Norden finns det totalt 415 varuhus och ca 11,000 medarbetare. Samtliga varuhus i Norden får sina produkter från det 107.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping.

Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Currys Plc - en av Europas största återförsäljare av hemelektronik.

För mer information:

Elgiganten.se, Elkjop.no eller Currys.co.uk

Kontakter

Linnea Cederquist

Linnea Cederquist

Presskontakt Presskontakt 0701803269
Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst 0771115115

Om Elgiganten Sverige

Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök. Bolaget är en av de aktörerna som omsätter mest inom detaljhandeln. Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.700 anställda och 176 butiker och varuhus över hela landet. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i såväl stadskärnor och gallerior.

Elgiganten Sverige
Franzéngatan 6
112 51 Stockholm
Sverige