Gå direkt till innehåll
Rendering av kommande flaggskeppsvaruhus
Rendering av kommande flaggskeppsvaruhus

Pressmeddelande -

Elgigantens jättelyft - öppnar flaggskeppsvaruhus i centrala Stockholm!

Trots pandemin som inneburit tuffa omställningar lägger Elgiganten in ytterligare en växel och öppnar ett flaggskeppsvaruhus i Gallerian, mitt i centrala Stockholm. Det nya varuhuset kommer ligga på Hamngatan, i hörnet av Regeringsgatan. Med det centrala och unika läget ökar Elgiganten sin närvaro ytterligare och blir mer lättillgängligt för sina kunder.

– Det här är en otroligt viktig etablering. Vi kommer att finnas i ett unikt läge i hjärtat av Stockholm och ha ett unikt koncept som du inte hittar någon annanstans i Sverige. Kundernas beteende och behov utvecklas och det är viktigt att vi anpassar oss efter det. Vår framgång baseras till stor del på att vi finns lättillgängliga för våra kunder och kan erbjuda snabb service och en bra upplevelse, säger Elgigantens vd Niclas Eriksson.

Med närmare 180 butiker runt om i landet är det återigen dags för Elgiganten att öka sin närvaro och bli ännu mer tillgängliga. Gallerian i Stockholm har utvecklats till en ikonisk shoppingdestination och mötesplats med hjärtat i Stockholm City. Som en av Stockholms mest intressanta och dynamiska handelsplatser var det ett givet val för Elgiganten att öppna sitt nya flaggskeppsvaruhus på denna plats när tillfället gavs.

Det nya varuhuset bygger på ett helt nytt koncept och kommer erbjuda spännande lösningar både för privatkonsumenter och företag. Här kommer du kunna uppleva en integrerad kombination av det digitala och det analoga. Alla avdelningar har utvecklats och det kommer presenteras helt nya lösningar när det kommer till gaming, smarta hem-produkter, hushåll och underhållning. I tillägg får telekomavdelningen ett helt eget våningsplan och sortimentet utökas. Tjänsteutbudet breddas ytterligare och kombineras med smarta och mer hållbara alternativ.

Fysiska butiker fortsatt viktiga för kunderna

Trots en tydlig digitalisering och en stark tillväxt för e-handeln ser Elgiganten att de fysiska butikerna fyller en väldigt viktig funktion för kunderna. Elgigantens senaste koncept integrerar den analoga butiksmiljön med den digitala och uppkopplade världen. Denna kombination möjliggör ett bredare sortiment för varuhus och butiker och en mer flexibel kundupplevelse. Förutom att klämma och känna kommer kunderna till exempel kunna koppla upp och testa produkterna i miljöer som känns mer som hemma.

– Hela handeln utvecklas i en snabbare takt än någonsin och det gäller också Elgigantens erbjudande. En sömlös och personaliserad kundupplevelse blir allt viktigare för konsumenterna. Vi ser också att tjänster väger kraftigt både i efterfrågan och utbud. Vikten av att kunna leverera ett flexibelt erbjudande växer sig allt starkare. Vi vill bli det naturliga första valet när kunden behöver hjälp med teknik och uppgradering av sitt smarta hem.

  Det nya varuhuset i Gallerian kommer att öppna efter årsskiftet.

  Ämnen

  Kategorier


  Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror samt kök och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. 2018 utsågs Elgiganten till ”Årets Butikskedja” vid handelsgalan Retail Award som arrangeras av Svensk Handel. Två år senare, 2020, utsågs de till "Årets Arbetsgivare" på samma gala.

  Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3,200 anställda samt 176 butiker och varuhus. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i stadskärnor och gallerior över hela landet.

  Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detaljhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Grönland och Färöarna. Räkenskapsåret 2019/2020 uppgick koncernens omsättning till 41,8 miljarder NOK. I Norden finns det totalt 415 varuhus och ca 11,000 medarbetare. Samtliga varuhus i Norden får sina produkter från det 107.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping.

  Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Currys - en av Europas största återförsäljare av hemelektronik.

  För mer information:

  Elgiganten.se, Elkjop.no eller Currys.com

  Kontakter

  Linnea Cederquist

  Linnea Cederquist

  Presskontakt PR and Communications Manager Gäller endast pressförfrågningar från media. 0701803269
  Kundtjänst

  Kundtjänst

  Presskontakt Kundtjänst Gäller alla övriga frågor och kundärenden. 0771115115

  Relaterat innehåll

  Om Elgiganten Sverige

  Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök. Bolaget är en av de aktörerna som omsätter mest inom detaljhandeln. Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.700 anställda och 176 butiker och varuhus över hela landet. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i såväl stadskärnor och gallerior.

  Elgiganten Sverige
  Franzéngatan 6
  112 51 Stockholm
  Sverige