Gå direkt till innehåll
Genom att sälja Outlet-produkter både online och i butik, kan Elgiganten erbjuda konsumenter fullt fungerande produkter med lägre pris än samma typ av produkter i nyskick.
Genom att sälja Outlet-produkter både online och i butik, kan Elgiganten erbjuda konsumenter fullt fungerande produkter med lägre pris än samma typ av produkter i nyskick.

Pressmeddelande -

Elgiganten visar värdet av hållbar returhantering

I samband med Circular Electronics Day uppmärksammar Elgiganten vikten av att ta vara på planetens resurser. Dagen som ska uppmuntra företag och konsumenter att ta ansvar för elektroniken som säljs och används är viktigare än någonsin i en tid av ohållbara returer. Genom Elgiganten Outlet visar hemelektronikkedjan att returer kan vara en del av det cirkulära kretsloppet.

Onlineshopping har blivit allt vanligare och med den har också returtrenden ökat, något som bland annat förklaras med att det oftast är gratis att returnera varor. Enligt en nyligen genomförd studie från Lunds universitet slängs ofta returprodukter inom detaljhandeln bort i stället för att säljas på nytt. I EU uppskattas summan av returnerade textil- och elektronikprodukter som slängs uppgå till 21,74 miljarder euro år 2022.

- De flesta är idag medvetna om att vi behöver komma fram till mer hållbara lösningar när det handlar om vår konsumtion, och se till att vi använder våra resurser så smart som möjligt. Att vissa företag slänger returnerade varor i stället för att sälja vidare dessa är en skrämmande förekomst inom detaljhandelsbranschen. Med Elgiganten Outlet visar vi att det är ekonomiskt möjligt att gå en annan väg, säger Tony Ottebjer-Winkler, drift- och hållbarhetschef på Elgiganten.

  Sedan 2018 har Elgiganten valt att göra returnerade produkter till en naturlig del av sitt produktsortiment via Elgiganten Outlet, både online och i butik. Här säljs produkter som har returnerats av kunder eller använts som visningsexemplar i butik. Dessa varor kontrolleras noggrant innan de läggs ut för försäljning igen, till ett reducerat pris. Om det är något fel på en vara lagas den, och all information som varit lagrad på varan tas bort. På det sättet säkras att alla produkter fungerar och att varan upplevs som ny.

  Ämnen


  Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror samt kök och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. 2018 utsågs Elgiganten till ”Årets Butikskedja” vid handelsgalan Retail Award som arrangeras av Svensk Handel. Två år senare, 2020, utsågs de till "Årets Arbetsgivare" på samma gala.

  Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3,200 anställda samt 176 butiker och varuhus. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i stadskärnor och gallerior över hela landet.

  Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detaljhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Grönland och Färöarna. Räkenskapsåret 2019/2020 uppgick koncernens omsättning till 41,8 miljarder NOK. I Norden finns det totalt 415 varuhus och ca 11,000 medarbetare. Samtliga varuhus i Norden får sina produkter från det 107.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping.

  Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Currys Plc - en av Europas största återförsäljare av hemelektronik.

  För mer information:

  Elgiganten.se, Elkjop.no eller Currys.co.uk

  Kontakter

  Linnea Cederquist

  Linnea Cederquist

  Presskontakt Presskontakt 0701803269
  Kundtjänst

  Kundtjänst

  Presskontakt Kundtjänst 0771115115

  Om Elgiganten Sverige

  Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök. Bolaget är en av de aktörerna som omsätter mest inom detaljhandeln. Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.700 anställda och 176 butiker och varuhus över hela landet. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i såväl stadskärnor och gallerior.

  Elgiganten Sverige
  Franzéngatan 6
  112 51 Stockholm
  Sverige