Gå direkt till innehåll
Elgiganten varnar för falska erbjudanden via e-post och sms

Pressmeddelande -

Elgiganten varnar för falska erbjudanden via e-post och sms

Just nu florerar en del falska erbjudanden och undersökningar i form av e-postmeddelanden och sms som ser ut att komma från Elgiganten. Elgiganten har däremot inget med utskicken att göra och uppmanar till allmän försiktighet.

Mottagaren av mejlet eller sms:et påstås vara en av få utvalda som har chansen att köpa en TV för 1 eller 5 kronor, har möjligheten att vinna presentkort till ett värde av fem tusen kronor eller en Samsung Galaxy S7 i födelsedagspresent. Mottagaren måste däremot besvara ett antal frågor och/eller uppge personliga uppgifter för att få ta del av erbjudandet.

Elgiganten vill nu varna mottagare för att klicka sig vidare och uppmuntra till allmän försiktighet när det kommer till den här typen av erbjudanden.

– Vi får dagligen frågor från människor som har mottagit utskick och som undrar om det verkligen kommer från oss, men det här är inget vi står bakom över huvud taget. Vi vill därför uppmana till allmän försiktighet och rekommenderar alla att förhålla sig kritisk till den här typen av utskick, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Rent grafiskt är mejlen utformade för att se ut att komma från Elgiganten. Genom att föra muspekaren över avsändaren kan man däremot se den faktiska avsändaradressen.

– Det här är olovligt utnyttjande av vårt varumärke och en brottslig handling. Vi följer upp varje enskilt fall och vidtar åtgärder men det är otroligt svårt att få stopp på. Just därför är det så viktigt att människor är uppmärksamma. Du kan i de allra flesta fall lita på din magkänsla. Får du ett erbjudande som verkar suspekt eller för bra för att vara sant så är det förmodligen också det, säger Niclas Eriksson.

Öppna inte bifogade filer och klicka inte på några länkar i mail som du känner dig tveksam till. Delge inte heller kontouppgifter eller annan personlig information.

På Elgigantens hemsida kan du läsa mer om vad du bör vara uppmärksam på

Ämnen

Kategorier


Elgiganten är en av Sveriges ledande varuhuskedjor inom hemelektronik och vitvaror och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln.

Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag över 3.000 anställda och 157 varuhus. Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Dixons Carphone Plc. 

Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detalhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island och på Färöarna. Räkenskapsåret 2014/2015 uppgick koncernens omsättning till 29,8 miljarder NOK.

I Norden finns totalt 425 varuhus och ca 10.000 medarbetare. Alla nordiska varuhus försörjs från det 100.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping. 

För mer information:
Elgiganten.se, Elkjop.no eller Dixonscarphonegroup.com

Presskontakt

Linnea Cederquist

Linnea Cederquist

Presskontakt Presskontakt 0701803269
Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst 0771115115

Relaterat innehåll

Årets Arbetsgivare 2020

Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. 2018 utsågs Elgiganten till ”Årets Butikskedja” vid handelsgalan Retail Award som arrangeras av Svensk Handel. Två år senare, 2020, utsågs dem till "Årets Arbetsgivare" på samma gala.

Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.200 anställda och 176 butiker och varuhus. Här ingår även våra Elgiganten Phonehouse-butikerna som du hittar i stadskärnor och gallerior över hela landet.

Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detaljhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Grönland och Färöarna. Räkenskapsåret 2019/2020 uppgick koncernens omsättning till 41,8 miljarder NOK. I Norden finns totalt 415 varuhus och ca 11.000 medarbetare. Samtliga varuhus i Norden får sina produkter från det 107.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping.

Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Dixons Carphone Plc - en av Europas största återförsäljare av hemelektronik.

För mer information:

Elgiganten.se, Elkjop.no eller Dixonscarphonegroup.com

Elgiganten Sverige
Franzéngatan 6
112 51 Stockholm
Sverige