Gå direkt till innehåll
Elgiganten växlar upp inför världens största handelsdag

Pressmeddelande -

Elgiganten växlar upp inför världens största handelsdag

Singles Day – handelshögtiden med ursprung i Kina – importerades till Sverige av Elgiganten 2017. Internationellt är Singles Day, som initialt skapades som en motvikt till Alla Hjärtans Dag, den största handelsdagen i världen. I år blir tredje året som Elgiganten kampanjar inför dagen, som spås växa i år igen.

Singles Day skapades på 90-talet som en motvikt till Alla Hjärtans Dag, för att alla skulle ges ett naturligt tillfälle att kunna handla något till sig själv till ett bra pris. 2017 var Elgiganten först i Sverige med att importera högtiden, och sedan dess har den vuxit lavinartat på den svenska marknaden. Idag är Singles Day större än både Black Friday och julhandeln i världen, och förra året ökade näthandeln hos Elgiganten med 130 procent jämfört med året innan.

– Som marknadsledare bevakar vi alltid olika trender och företeelser som har med vår bransch att göra, och vi vill självklart alltid skapa möjligheter att ge våra kunder så bra erbjudanden som möjligt. Därför tog vi Singles Day till Sverige. Efter dubblad försäljning första året och kunder som hängde på låset redan vid midnatt ifjol så har vi fått bekräftat att den här typen av handelshögtider är väldigt uppskattade av våra kunder. Därför växlar vi upp ännu mer i år, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten i Sverige.

I år tjuvstartar Elgiganten Singles Day redan helgen innan, för att skapa möjlighet för kunder att handla i lugn och ro. Vid midnatt öppnar kampanjsajten som bjuder på tidigare års produktfavoriter TV-apparater, hörlurar, spelkonsoller, mobiltelefoner, surfplattor, laptops och vitvaror.

Några tips inför Singles Day:

1) Bestäm dig för vad du ska handla i förväg så att du inte köper saker du inte behöver

2) Gör din research och hitta rätt produkt för dig

3) Se till att återvinna din gamla elektronik – hos Elgiganten kan du lämna in uttjänt elektronik för återvinning 

Ämnen


Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. 2018 utsågs Elgiganten till ”Årets Butikskedja” vid handelsgalan Retail Award som arrangeras av Svensk Handel.

Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.200 anställda och 174 butiker och varuhus. Här ingår även våra Elgiganten Phonehouse-butikerna som du hittar i stadskärnor och gallerior över hela landet.

Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detaljhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Grönland och Färöarna. Räkenskapsåret 2018/2019 uppgick koncernens omsättning till 38,3 miljarder NOK. I Norden finns totalt 415 varuhus och ca 11.000 medarbetare. Samtliga varuhus i Norden får sina produkter från det 107.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping.

Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Dixons Carphone Plc - en av Europas största återförsäljare av hemelektronik.

För mer information:

Elgiganten.se, Elkjop.no eller Dixonscarphonegroup.com

Kontakter

Linnea Cederquist

Linnea Cederquist

Presskontakt PR and Communications Manager Gäller endast pressförfrågningar från media. 0701803269
Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst Gäller alla övriga frågor och kundärenden. 0771115115

Relaterat innehåll

Om Elgiganten Sverige

Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök. Bolaget är en av de aktörerna som omsätter mest inom detaljhandeln. Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.700 anställda och 176 butiker och varuhus över hela landet. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i såväl stadskärnor och gallerior.

Elgiganten Sverige
Franzéngatan 6
112 51 Stockholm
Sverige