Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Elgiganten växer och fördubblar butiksnätet

En tillväxt med 590 miljoner kronor, motsvarande 6,9 procent, gav Elgiganten en rekordomsättning på 9,1 miljarder för räkenskapsåret 2014/2015. Nu startar en storsatsning på nya butiker. Under två månader, med start i september, öppnar Elgiganten nya butiker över hela Sverige. – Vi kommer att förändra hemelektronikmarknaden i Sverige, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Rörelseresultatet för samma verksamhetsår uppgår till 88 miljoner kronor. Den starka tillväxten tillskrivs framför allt utvecklingen inom Företags- och Köksaffären samt etableringen av det nya service- och tjänstekonceptet KnowHow.

– Under året har vi växt inom samtliga produktområden och framför allt inom våra satsningsområden Epoq-kök och B2B-affären. Vi kan också se direkta resultat av de investeringar vi gjort i vårt nya service- och tjänstekoncept KnowHow som förbättrat vårt helhetserbjudande och framför allt kundnöjdheten avsevärt, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Från 78 till 157 butiker på två månader
Under september och oktober sker en kraftig storsatsning på nya butiker och nytt butikskoncept. På två månader växer Elgigantens butiksnät med 79 butiker belägna i gallerior och city-kärnor över hela Sverige. Ett starkt komplement till Elgigantens 78 befintliga varuhus som finns belägna i stora handelsområden utanför stadskärnorna. Lagom till julhandeln har Elgiganten 157 varuhus och butiker.

– Tillgänglighet och flexibilitet är viktigt för kunderna och det faktum att de kan nå oss både i varuhusen, via vår hemsida eller vårt kundcenter är en absolut styrka. Att vi nu öppnar 79 butiker i gallerior och citykärnor innebär en ytterligare förstärkning av vår närvaro och närhet till kunderna. Nu blir det ännu enklare att besöka oss. Jag vågar påstå att vi kommer att förändra hemelektronikmarknaden i Sverige som den ser ut idag, säger Niclas Eriksson.

Det är de tidigare Phone House-butikerna som nu byggs om, moderniseras och omprofileras till Elgiganten Phone House. Sortimentet har breddats med fokus på den mobila livsstilen; med mobiltelefoner/smartphones, hörlurar, högtalare och dockningsstationer, surfplattor och mobiltillbehör. Som återförsäljare av samtliga stora operatörer kan Elgiganten Phone House hjälpa kunderna med oberoende specialistråd inom abonnemang och mobila lösningar för både privatpersoner och företag.

– Telekommarknaden växer kraftigt och mobiltelefonen blir allt viktigare för svenskarna.Genom sammanslagningen av Elgiganten och Phone House har vi tagit en marknadsledande position inom telekom. Vi har stärkt vår inköpskraft och möjlighet till bättre villkor och pressade priser i alla led. Elgiganten Phone House ska bistå kunderna med specialistkompetens och ett brett utbud av produkter för en mobil livsstil och priserna kommer självklart att vara lika låga som i Elgigantens större varuhus, säger Niclas Eriksson.

Invigningarna av de nya butikerna börjar vecka 38 i Stockholmsområdet och avslutas vecka 44 med invigningar i Norrland.

Ämnen

Kategorier


Elgiganten är en av Sveriges ledande varuhuskedjor inom hemelektronik och vitvaror och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln.

Elkjøp-koncernen där Elgiganten ingår omsatte räkenskapsåret 2013/14 26,9 miljarder NOK med ett resultat på 1.146 miljoner NOK. I Norden finns totalt 390 varuhus och ca 10.000 medarbetare. Alla nordiska varuhus försörjs från det 100.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping.

Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag över 3.000 anställda och 77 varuhus. Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Dixons Carphone Plc. För mer information:
Elgiganten.se, Elkjop.no eller Dixonscarphonegroup.com

Presskontakt

Sayna Oveisikian

Presskontakt Presskontakt 0701803269
Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst 0771115115

Relaterat innehåll

Årets Arbetsgivare 2020!

Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. 2018 utsågs Elgiganten till ”Årets Butikskedja” vid handelsgalan Retail Award som arrangeras av Svensk Handel. 2 år senare, 2020, utsågs dem till "Årets Arbetsgivare" på samma gala.

Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.200 anställda och 176 butiker och varuhus. Här ingår även våra Elgiganten Phonehouse-butikerna som du hittar i stadskärnor och gallerior över hela landet.

Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detaljhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Grönland och Färöarna. Räkenskapsåret 2019/2020 uppgick koncernens omsättning till 41,8 miljarder NOK. I Norden finns totalt 415 varuhus och ca 11.000 medarbetare. Samtliga varuhus i Norden får sina produkter från det 107.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping.

Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Dixons Carphone Plc - en av Europas största återförsäljare av hemelektronik.

För mer information:

Elgiganten.se, Elkjop.no eller Dixonscarphonegroup.com

Elgiganten Sverige
Box 1264
164 29 Kista
Sverige