Gå direkt till innehåll
​Elgiganten Värmdö är ”Årets Franchisetagare”

Pressmeddelande -

​Elgiganten Värmdö är ”Årets Franchisetagare”

” På relativt kort tid har årets vinnare byggt upp en framgångsrik verksamhet med flera år av kraftig tillväxt. Franchisetagaren har anammat uppsatta strategier för sitt system och driver verksamheten med en för sin bransch mycket god marginal. De är också en aktiv och uppskattad medlem i kedjans viktiga handlarråd som tar tillvara franchisetagarnas intressen samt är rådgivande franchisegivaren.”

– Daniel och Lisa har på ett föredömligt sätt drivit det lokala affärsmannaskapet samtidigt som de förvaltat vårt starka varumärke och de stordriftsfördelar vi erbjuder. Ett stort fokus på kunderna och medarbetarnas bästa har gjort att de redovisat tillväxt och lönsamhet sedan etableringen 2014. Deras och hela Värmdö-teamets arbete är väl värt att uppmärksammas, de är värda den här utmärkelsen säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Övriga finalister till ”Året Franchisetagare” var Kahls The & Kaffehandel i Uddevalla och Sibylla, Älmhult.

”Årets Franchisetagare” delas ut i samarbete med Marginalen Bank och tilldelas den franchisetagare som lyckats skapa en god lönsamhet i relation till andra företag i branschen. I juryns kriterier ingår bland annat att bedöma franchisetagarens utveckling och entreprenörskap, omsorg om och motivation av sin personal samt samarbetet med andra franchisetagare inom systemet.

Om Frannygalan
Frannygalan anordnas varje år av Svensk Franchise, intresseorganisationen för franchiseföretag. Syftet med galan är att uppmärksamma goda prestationer inom franchise, en företagsform som årligen omsätter 277 miljarder kronor och som sysselsätter 144 000 människor.

Vid fjolårets Frannygala (2018) utsågs Elgigantens CFO, Fredrik Peterson, till ”Årets CFO”.

Ämnen

Regioner


Elgiganten är en av Sveriges ledande varuhuskedjor inom hemelektronik, vitvaror och kök och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. 2018 utsågs Elgiganten till ”Årets Butikskedja” vid handelsgalan Retail Award som arrangeras av Svensk Handel.

Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.200 anställda och 165 butiker och varuhus. Här ingår även våra Elgiganten Phone House-butikerna som du hittar i stadskärnor och gallerior över hela landet. 

Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detaljhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Grönland och Färöarna. Räkenskapsåret 2017/2018 uppgick koncernens omsättning till 37,3 miljarder NOK. I Norden finns totalt 415 varuhus och ca 11.000 medarbetare. Samtliga varuhus i Norden får sina produkter från det 107.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping.

Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Dixons Carphone Plc - en av Europas största återförsäljare av hemelektronik.

För mer information:
Elgiganten.se, Elkjop.no eller Dixonscarphonegroup.com

Kontakter

Linnea Cederquist

Linnea Cederquist

Presskontakt Presskontakt 0701803269
Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst 0771115115

Relaterat innehåll

Om Elgiganten Sverige

Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök. Bolaget är en av de aktörerna som omsätter mest inom detaljhandeln. Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.700 anställda och 176 butiker och varuhus över hela landet. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i såväl stadskärnor och gallerior.

Elgiganten Sverige
Franzéngatan 6
112 51 Stockholm
Sverige