Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Elgiganten utsett till starkaste varumärket

Elgiganten utsågs till det starkaste varumärket och vinnare i kategorin Hemelektronikkedjor vid torsdagens Swedish Brand Award. Det är andra året i rad som över 5000 svenska respondenter ger Elgiganten högsta betyget i branschen.

– Vi är otroligt stolta över den här utnämningen, framför allt då den baseras på kundernas omdöme och uppfattning om oss. Vi drivs av ett starkt kundfokus i vårt operativa arbete och har jobbat väldigt medvetet för att kunna erbjuda våra kunder ett ännu bättre helhetserbjudande med bra service och tjänster, låga priser och en trevlig köpupplevelse. Den här utmärkelsen gör oss än mer motiverade att fortsätta det arbetet. Det här priset dedikerar jag våra 3000 medarbetare som gör ett sånt fantastiskt arbete med att ta hand om våra kunder varje dag, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Elgiganten mäter dagligen kundtillfredsställelsen i sina varuhus med hjälp av så kallade Happy or Not-maskiner och över 50.000 kunder i veckan nyttjar möjligheten att betygsättasin upplevelse. Återkopplingen ligger till grund för justeringar i verksamheten där man kan se väldigt direkta effekter av arbetet mot ytterligare förbättrad service. Under året har Elgiganten arbetat upp andelen nöjda kunder från 82 till 86 procent.

Den positiva utvecklingen beror till stor del på utrullningen av det nya service- och tjänstekonceptet KnowHow med etablering av bemannade servicecenters ute i varuhusen. Hit kan kunderna vända sig för hjälp att komma igång direkt med sina nya produkter, molntjänster, överföring av data mellan olika enheter och mycket annat.

Tillsammans med fortlöpande utbildning för medarbetarna ska KnowHow säkerställa att Elgiganten på bästa sätt kan bistå kunderna med adekvat hjälp.

– Vi vill vinna kundernas förtroende och då kan vi inte enbart erbjuda låga priser - vi måste erbjuda rätt produkt, till rätt pris med relevanta tjänster, hög kompetens och bra service. Den här utmärkelsen visar att vi är på rätt väg, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Priset Evimetrix Swedish Brand Award tilldelas Sveriges starkaste varumärke totalt och i 35 branscher, där Elgiganten utsågs till vinnare i kategorin Hemelektronikkedjor. Priset bygger på varumärkesundersökningen Evimetrix Swedish Brand Award där 5000 respondenter får uttala sig om cirka 500 varumärken i 35 branscher. Vinnarna i Evimetrix Swedish Brand Awards 2015 offentliggjordes den 1 oktober.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Elgiganten är en av Sveriges ledande varuhuskedjor inom hemelektronik och vitvaror och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln.

Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag över 3.000 anställda och 78 varuhus. Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Dixons Carphone Plc. 

Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detalhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island och på Färöarna. Räkenskapsåret 2014/2015 uppgick koncernens omsättning till 29,8 miljarder NOK. I Norden finns totalt 390 varuhus och ca 10.000 medarbetare. Alla nordiska varuhus försörjs från det 100.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping. 

För mer information:
Elgiganten.se, Elkjop.no eller Dixonscarphonegroup.com

Presskontakt

Linnea Cederquist

Linnea Cederquist

Presskontakt Presskontakt 0701803269
Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst 0771115115

Relaterat innehåll

Årets Arbetsgivare 2020

Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. 2018 utsågs Elgiganten till ”Årets Butikskedja” vid handelsgalan Retail Award som arrangeras av Svensk Handel. Två år senare, 2020, utsågs dem till "Årets Arbetsgivare" på samma gala.

Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.200 anställda och 176 butiker och varuhus. Här ingår även våra Elgiganten Phonehouse-butikerna som du hittar i stadskärnor och gallerior över hela landet.

Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detaljhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Grönland och Färöarna. Räkenskapsåret 2019/2020 uppgick koncernens omsättning till 41,8 miljarder NOK. I Norden finns totalt 415 varuhus och ca 11.000 medarbetare. Samtliga varuhus i Norden får sina produkter från det 107.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping.

Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Dixons Carphone Plc - en av Europas största återförsäljare av hemelektronik.

För mer information:

Elgiganten.se, Elkjop.no eller Dixonscarphonegroup.com

Elgiganten Sverige
Franzéngatan 6
112 51 Stockholm
Sverige