Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Elgiganten uppmuntrar till jul med eftertanke

I den nya julfilmen ”Att ge mer”, uppmuntrar Elgiganten till eftertanke och reflektion. I en känslosam berättelse får vi följa mötet mellan två generationer som trots åldersskillnad och olikheter har mer gemensamt än man först kan tro och där en julgåva uttrycker mer än ord någonsin kan säga.

Den nya julfilmen går under namnet "Att ge mer" och här får vi följa en flicka som besöker en avlägsen, äldre släkting till jul. Han verkar vara lite av en ensamvarg, men det visar sig att de har mer gemensamt än man först kan tro. När hon väcker upp minnen från hans förflutna bestämmer han sig för att ge henne en gåva som hon ska minnas för alltid. Hans gåva är fylld av äventyr, kärlek och förlust, och stärker bandet dem emellan på ett sätt som är omöjligt att sätta ord på, men som dom båda förstår.

– Med filmen vill vi inspirera kunderna att ge julklappar med mening, så att de blir mer än bara en produkt. Vissa känslor och tankar kan vara svåra att uttrycka högt, men de går att få fram utan ord och genom symboliken i olika produkter. Det viktiga med en julgåva är oftast inte produkten i sig utan själva kontexten och tanken bakom, säger Johan Järnliden, Marknadschef på Elgiganten.

Filmen stöds av en undersökning där mer än 4000 personer i Norden tillfrågats om sina tankar runt julklappar. Det visar att 64 procent tycker att det är trevligare att ge än att ta emot gåvor under julen. 9 av 10 tycker dessutom att det är viktigt att mottagaren uppskattar julklappen.

Filmen har producerats av den kreativa byrån NORD DDB i samarbete med Bleck och regissör Rune Milton. Den är filmad i Litauen och Sydafrika och kommer sändas på TV i Sverige, Norge, Danmark och Finland, online och i sociala medier.

Den nya julfilmen är en uppföljare till de prisbelönta filmerna från 2016 som gick under namnet ”säg det med grej”.

SE FILMEN HÄR!

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Elgiganten är en av Sveriges ledande varuhuskedjor inom hemelektronik, vitvaror och kök och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. 2018 utsågs Elgiganten till ”Årets Butikskedja” vid handelsgalan Retail Award som arrangeras av Svensk Handel.

Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.200 anställda och 162 butiker och varuhus. Här ingår även våra Elgiganten Phone House-butikerna som du hittar i stadskärnor och gallerior över hela landet. 

Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detaljhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Grönland och Färöarna. Räkenskapsåret 2017/2018 uppgick koncernens omsättning till 37,3 miljarder NOK. I Norden finns totalt 415 varuhus och ca 11.000 medarbetare. Samtliga varuhus i Norden får sina produkter från det 107.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping.

Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Dixons Carphone Plc - en av Europas största återförsäljare av hemelektronik.

För mer information:
Elgiganten.se, Elkjop.no eller Dixonscarphonegroup.com

Kontakter

Linnea Cederquist

Linnea Cederquist

Presskontakt Presskontakt 0701803269
Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst 0771115115

Relaterat innehåll

Om Elgiganten Sverige

Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök. Bolaget är en av de aktörerna som omsätter mest inom detaljhandeln. Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.700 anställda och 176 butiker och varuhus över hela landet. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i såväl stadskärnor och gallerior.

Elgiganten Sverige
Franzéngatan 6
112 51 Stockholm
Sverige