Gå direkt till innehåll
Flaggskeppsvaruhuset i korsningen mellan Regeringsgatan och Hamngatan
Flaggskeppsvaruhuset i korsningen mellan Regeringsgatan och Hamngatan

Pressmeddelande -

Elgiganten storsatsar - Inviger flaggskeppsvaruhus i Gallerian!

Elgiganten expanderar och stärker sin närvaro i Stockholm med ett nytt flaggskeppsvaruhus i Gallerian på Hamngatan. Den 22 april klockan 10.00 öppnas dörrarna för första gången till det nya varuhuset. Elgigantens senaste tillskott har en yta på över 1400 kvadratmeter som bygger på ett helt nytt koncept med nya spännande lösningar.

- Vi ser väldigt mycket fram emot invigningen av Elgiganten Gallerian, ett flaggskeppsvaruhus mitt i city på handelns paradgata. Genom att komma närmare våra kunder gör vi det enklare att kunna ta del av Elgigantens erbjudanden. Med vårt nya flaggskeppsvaruhus kommer våra kunder få en butiksupplevelse utöver det vanliga, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

1400 kvadratmeter mitt i city

Elgigantens nya flaggskeppsvaruhus kommer att ha en egen entré från gatuplan i korsningen mellan Regeringsgatan och Hamngatan samt ytterligare en entré inne i Gallerian. Merparten av butiksytan finns på plan 4, en våning upp från gatuplan. Varuhuset kommer ha en yta på hela 1400 kvadratmeter och ett butikskoncept som inte går att hitta någon annanstans i Sverige.

Det nya varuhuset bygger på ett helt nytt koncept med tech produkter i fokus och kommer erbjuda spännande lösningar både för privatkunder och företag. Den analoga butiksmiljön kommer möta det digitala vilket skapar helt nya förutsättningar för kundupplevelsen då man kan kombinera alla kanaler på sina villkor. Med etableringen i Gallerian utökar Elgiganten också sin B2B närvaro i city där man sen tidigare har ett businesscenter på Kungsgatan, men nu också på Hamngatan.

- Vårt nya varuhus ger en helt ny dimension till produkterna där man enkelt kan uppleva fördelarna som tekniken för med sig och hur de kan förbättra vardagen. Här kommer du kunna ta del av de allra senaste tech produkterna och få råd från våra produktexperter om vilka tekniska lösningar som fungerar bäst utefter dina behov, säger Niclas Eriksson.

  Utbudet av tjänster kommer breddas och kommer kunna kombineras med smarta och hållbara alternativ. Utöver det får servicecentret en central funktion där man direkt från start lanserar en reparationsverkstad på plats med en rad olika tjänster. Här kan du få hjälp med att förlänga livet på dina produkter men också återvinna elektronik.

  Stor satsning på varumärkesbyggande kommunikation

  I samband med invigningen lanserar Elgiganten också ett förtydligat kommunikationskoncept som bygger på kärnan i verksamheten, att matcha ihop kundens behov med rätt lösning. En central del i konceptet är Elgigantens medarbetare och deras omnikanal-erbjudande. Detta tar sig i uttryck bland annat genom att Elgigantens egna medarbetare frontar all kommunikation i så gott som alla kanaler. Elgigantens profilfärger kommer bli ännu mer framträdande vilket förstärker den visuella identiteten. Det nya kommunikationskonceptet har arbetats fram tillsammans med Elgigantens nya partner Publicis.

  - Det är våra medarbetare som gör skillnad för våra kunder varje dag och det är dem som bygger vår starka position. Vi är därför väldigt tacksamma för att några av dem också vill vara våra ansikten utåt i vår kommunikation och marknadsföring. De kommer dela med sig av sin kunskap och vägleda våra kunder på olika sätt under hela kundresan vilket vi vet är väldigt uppskattat, säger Camilla Everberg, Head of Marketing & E-commerce på Elgiganten.

  Det nya varuhuset i Gallerian kommer att invigas klockan 10.00 den 22 april. Varmt välkommen till vår allra nyaste butik!

  Ämnen

  Kategorier


  Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror samt kök och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. 2018 utsågs Elgiganten till ”Årets Butikskedja” vid handelsgalan Retail Award som arrangeras av Svensk Handel. Två år senare, 2020, utsågs de till "Årets Arbetsgivare" på samma gala.

  Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3,200 anställda samt 176 butiker och varuhus. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i stadskärnor och gallerior över hela landet.

  Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detaljhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Grönland och Färöarna. Räkenskapsåret 2019/2020 uppgick koncernens omsättning till 41,8 miljarder NOK. I Norden finns det totalt 415 varuhus och ca 11,000 medarbetare. Samtliga varuhus i Norden får sina produkter från det 107.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping.

  Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Currys Plc - en av Europas största återförsäljare av hemelektronik.

  För mer information:

  Elgiganten.se, Elkjop.no eller Currys.co.uk

  Kontakter

  Linnea Cederquist

  Linnea Cederquist

  Presskontakt Presskontakt 0701803269
  Kundtjänst

  Kundtjänst

  Presskontakt Kundtjänst 0771115115

  Relaterat innehåll

  Om Elgiganten Sverige

  Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök. Bolaget är en av de aktörerna som omsätter mest inom detaljhandeln. Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.700 anställda och 176 butiker och varuhus över hela landet. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i såväl stadskärnor och gallerior.

  Elgiganten Sverige
  Franzéngatan 6
  112 51 Stockholm
  Sverige