Gå direkt till innehåll
​Elgiganten stärker sin närvaro ytterligare!

Pressmeddelande -

​Elgiganten stärker sin närvaro ytterligare!

Elgiganten stärker sin närvaro ytterligare!

172 varuhus blir den här veckan 174. Idag invigs det nya Elgiganten varuhuset i Kungsbacka och på torsdag den 24/10 slår Elgiganten Phonehouse i Bålsta upp dörrarna.

– Det är med stolthet vi nu meddelar att vi blir ännu mer lättillgängliga för våra kunder i Kungsbacka och i Bålsta. Att vi på 25 år gått från en butik till hela 174 stycken känns fantastiskt! Säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Förra året byggdes alla Elgigantens 65 Phonehouse butiker om till det senaste konceptet. Under hösten har Elgiganten växlat upp ytterligare och påbörjat arbetet med att bygga om de större varuhusen till det senast butikskoncptet. Elgiganten i Kungsbacka blir det 6:e varuhuset som får de senaste konceptet som innebär att den digitala och uppkopplad världen integreras med den analoga butiksmiljön. Denna kombinationen möjliggör ett bredare sortiment för butikerna och en mer flexibel kundupplevelse.

– Butikerna som byggts om till vårt senaste koncept har visat en positiv utveckling där kunderna spenderar mer tid i butik i samband med köp. Vi ser också att fler kunder tar hjälp av våra specialister och får kompletta lösningar som går i linje med det smarta hemmet som speglar nuet, säger Niclas Eriksson.

Fysiska butiker viktiga för kunderna

Trots en tydlig digitalisering och en stark tillväxt för e-handeln ser Elgiganten att de fysiska butikerna fyller en väldigt viktig funktion för kunderna.

– Allt eftersom tekniken blir mer avancerad ser vi att möjligheten till installation, service och support blir viktigare för våra kunder. Många har behov av att rådgöra med en säljare innan köp och här har vi en otroligt viktig roll. Kunderna vill också klämma och känna och framför allt se produkterna innan de handlar. Våra fysiska varuhus fyller en viktig funktion där våra kunder får bra service av kompetent personal och snabb tillgång till produkterna, säger Niclas Eriksson.

Ämnen


Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. 2018 utsågs Elgiganten till ”Årets Butikskedja” vid handelsgalan Retail Award som arrangeras av Svensk Handel.

Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.200 anställda och 172 butiker och varuhus. Här ingår även våra Elgiganten Phonehouse-butikerna som du hittar i stadskärnor och gallerior över hela landet.

Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detaljhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Grönland och Färöarna. Räkenskapsåret 2018/2019 uppgick koncernens omsättning till 38,3 miljarder NOK. I Norden finns totalt 415 varuhus och ca 11.000 medarbetare. Samtliga varuhus i Norden får sina produkter från det 107.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping.

Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Dixons Carphone Plc - en av Europas största återförsäljare av hemelektronik.

För mer information:

Elgiganten.se, Elkjop.no eller Dixonscarphonegroup.com

Kontakter

Linnea Cederquist

Linnea Cederquist

Presskontakt PR and Communications Manager Gäller endast pressförfrågningar från media. 0701803269
Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst Gäller alla övriga frågor och kundärenden. 0771115115

Relaterat innehåll

Om Elgiganten Sverige

Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök. Bolaget är en av de aktörerna som omsätter mest inom detaljhandeln. Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.700 anställda och 176 butiker och varuhus över hela landet. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i såväl stadskärnor och gallerior.

Elgiganten Sverige
Franzéngatan 6
112 51 Stockholm
Sverige