Gå direkt till innehåll
Pressbild: Karolina Åhs Karlsson
Pressbild: Karolina Åhs Karlsson

Pressmeddelande -

Elgiganten rekryterar ny Head of Marketing and E-Commerce

Från starten av februari 2023 kliver Karolina Åhs Karlsson in på Elgiganten som ny Head of Marketing and E-Commerce. Karolina har en gedigen erfarenhet inom marknad, e-handel och digital utveckling från några av de största varumärkena inom retail. Hon kommer närmst från Plantagen där hon varit nordisk marknadsdirektör.

I oktober stod det klart att Camilla Everberg lämnar Elgiganten efter tre år i företaget som Head of Marketing and E-Commerce. Camilla har under sina år byggt upp en modern marknadsavdelning under en utmanade tid av pandemi och osäkert marknadsläge. Nu tar Karolina Åhs Karlsson över ansvaret för att utveckla Elgiganten vidare. Hon värvas från Plantagen där hon varit nordisk marknadsdirektör sedan 2017.

- Jag har hela mitt arbetsliv brunnit för retail och kundresan. Att skapa kommunikation som driver det kommersiella erbjudandet och skapar effekt på kort och långsikt är något jag både ser som väldigt viktigt, och har stor erfarenhet av. Jag ser fram emot att få leda marknadsteamet och fortsätta stärka Elgiganten som Nordens starkaste varumärke inom hemelektronik, säger Karolina Åhs Karlsson, Head of Marketing and E-Commerce på Elgiganten.

Karolina har genom åren haft ledande yrkesroller inom marknad, e-handel och digital utveckling för varumärken som K-rauta, Electrolux Home och Hemmabutikerna. Nu driver hon Elgigantens marknadsföring och e-handel med sikte på att stärka varumärket vidare.

- Jag upplever att Karolina har en unik förmåga att översätta affärsstrategi till både taktiska och varumärkesbyggande marknadsinsatser, som kommer skapa effekt och genomslag i Elgigantens omnikanal. Vi är övertygade om att hennes insatser och syn på kommersiella varumärken kommer förbättra oss ytterligare genom hela kundresan, säger Niclas Eriksson, vd på Elgiganten.

Ämnen


Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror samt kök och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. 2018 utsågs Elgiganten till ”Årets Butikskedja” vid handelsgalan Retail Award som arrangeras av Svensk Handel. Två år senare, 2020, utsågs de till "Årets Arbetsgivare" på samma gala.

Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3,200 anställda samt 176 butiker och varuhus. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i stadskärnor och gallerior över hela landet.

Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detaljhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Grönland och Färöarna. Räkenskapsåret 2019/2020 uppgick koncernens omsättning till 41,8 miljarder NOK. I Norden finns det totalt 415 varuhus och ca 11,000 medarbetare. Samtliga varuhus i Norden får sina produkter från det 107.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping.

Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Currys Plc - en av Europas största återförsäljare av hemelektronik.

För mer information:

Elgiganten.se, Elkjop.no eller Currys.co.uk

Kontakter

Linnea Cederquist

Linnea Cederquist

Presskontakt Presskontakt 0701803269
Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst 0771115115

Om Elgiganten Sverige

Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök. Bolaget är en av de aktörerna som omsätter mest inom detaljhandeln. Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.700 anställda och 176 butiker och varuhus över hela landet. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i såväl stadskärnor och gallerior.

Elgiganten Sverige
Franzéngatan 6
112 51 Stockholm
Sverige