Gå direkt till innehåll
Elgiganten öppnar i Ulricehamn

Pressmeddelande -

Elgiganten öppnar i Ulricehamn

Elgiganten fortsätter etablera nya varuhus på orter med stark utveckling och goda framtidsutsikter. Klockan 08:00 idag inviger Elgiganten sitt nya varuhus i Ubbarp, Ulricehamn. 
– Den fysiska närheten till kunderna är oerhört viktig för oss. Med ett varuhus i Ubbarp blir vi mer lättillgängliga för Ulricehamnsborna och kan öka servicegraden ytterligare, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Den snabba tekniska utvecklingen har stärkt betydelsen för de fysiska butikerna med möjlighet till personlig hjälp och vägledning.

– De produkter vi erbjuder blir allt mer komplexa och ska i allt större grad kopplas samman med andra produkter i utvecklingen mot det smarta hemmet. Samtidigt har människor svårt att få ihop livspusslet och vill kunna prioritera vad de spenderar sin värdefulla tid på. Här har vi en jätteviktig roll att fylla, både i egenskap av expert som kan guida kunderna till rätt val av produkt, men också genom att erbjuda tjänster som installationer i hemmet och annat som många kunder inte vill lägga tid på. Allt sammantaget så fyller de fysiska varuhusen med bra service och kompetent personal en allt viktigare funktion, säger Niclas Eriksson.

Varuhuset i Ulricehamn kommer att ha en yta på ca 1000 kvadratmeter och erbjuda ett brett utbud av hemelektronik, vitvaror, kök och tjänster.

I varuhusets servicecenter erbjuds kunderna hjälp med hemleveranser, installation av sin nya produkt i hemmet, förinstallation av nya produkter, molntjänster, överföring av data från mobiler, reparationer etc.

– Kök och Företagsförsäljning (B2B) är affärsområden som växer starkt och det tar vi självklart hänsyn till när vi etablerar nya varuhus. Förutom köksutställningar och ett företagscenter, satsar vi på personlig service med dedikerade kontaktpersoner för våra köks- och företagskunder, säger Niclas Eriksson.

1100 sökande till 15 tjänster
Etableringen av det nya varuhuset har lett till 15 nya arbetstillfällen och intresset för tjänsterna har varit enormt, med närmare 1100 sökande.

– Det är otroligt glädjande att så många vill arbeta hos oss. Våra medarbetare är det viktigaste vi har och ovärderliga för att ge våra kunder ett bra bemötande och service. Därför satsar vi också stora resurser varje år på både produktutbildningar och personlig utveckling. Med rätt inställning och engagemang finns oändliga möjligheter att utvecklas och bygga en karriär hos oss. Se bara på mig, jag började som säljare på Elgiganten i Norrköping för drygt 20 år sedan, säger Niclas Eriksson.  

Ämnen

Kategorier

Regioner


Elgiganten är en av Sveriges ledande varuhuskedjor inom hemelektronik, vitvaror och kök och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. 2018 utsågs Elgiganten till ”Årets Butikskedja” vid handelsgalan Retail Award som arrangeras av Svensk Handel.

Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.200 anställda och 162 butiker och varuhus. Här ingår även våra Elgiganten Phone House-butikerna som du hittar i stadskärnor och gallerior över hela landet. 

Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detaljhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Grönland och Färöarna. Räkenskapsåret 2017/2018 uppgick koncernens omsättning till 37,3 miljarder NOK. I Norden finns totalt 415 varuhus och ca 11.000 medarbetare. Samtliga varuhus i Norden får sina produkter från det 107.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping.

Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Dixons Carphone Plc - en av Europas största återförsäljare av hemelektronik.

För mer information:
Elgiganten.se, Elkjop.no eller Dixonscarphonegroup.com

Kontakter

Linnea Cederquist

Linnea Cederquist

Presskontakt PR and Communications Manager Gäller endast pressförfrågningar från media. 0701803269
Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst Gäller alla övriga frågor och kundärenden. 0771115115

Relaterat innehåll

Om Elgiganten Sverige

Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök. Bolaget är en av de aktörerna som omsätter mest inom detaljhandeln. Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.700 anställda och 176 butiker och varuhus över hela landet. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i såväl stadskärnor och gallerior.

Elgiganten Sverige
Franzéngatan 6
112 51 Stockholm
Sverige