Gå direkt till innehåll
​Elgiganten öppnar flaggskeppsbutik i centrala Stockholm

Pressmeddelande -

​Elgiganten öppnar flaggskeppsbutik i centrala Stockholm

Idag invigs Elgigantens nya Phonehouse-butik i PK-huset i centrala Stockholm. Butiken kommer att vara utformad enligt ett helt unikt koncept för att erbjuda den urbana kunden en extraordinär upplevelse.

– Det här är en otroligt viktig etablering där vi kommer att finnas i ett unikt läge med ett unikt koncept som du inte hittar någon annanstans i Sverige. Kundernas beteende och behov utvecklas och det är viktigt att vi anpassar oss efter det. Våra framgångar baseras till stor del på att vi finns lättillgängliga för kunderna och kan erbjuda snabb service och en bra upplevelse, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Det här blir Elgigantens femte butik i Stockholms stadskärna. Övriga butiker ligger på Stockholm Central, Kungsgatan, Sveavägen och Sergelgatan. Med etableringen i PK-huset blir Elgiganten ännu mer lättillgänglig för bland annat de 8,7 miljoner personer som årligen besöker varuhuset NK.

Butiken blir cirka 70 kvadratmeter stor, med ett utbud som fokuserar på den mobila livsstilen med mobiltelefoner/smartphones, hörlurar, högtalare, surfplattor och mobiltillbehör. Som återförsäljare av alla stora operatörer kan både privat- och företagskunder få operatörsoberoende rådgivning och hjälp till den bästa abonnemangslösningen.

Under hösten har över 80 Elgiganten Phonehouse-butiker i gallerior och stadskärnor uppgraderats. Utbudet har breddats med fler hörlurar, tillbehör och demonstationsprodukter för kunderna att klämma och känna på. Apples produkter har fått större exponeringsyta och flera butiker har byggts ut och fått större butiksyta.

– Kunderna efterfrågar i allt större utsträckning hörlurar och andra produkter som är kopplade till mobiltelefonen. Därför lägger vi också stort fokus på att utöka det sortimentet. Telefonen fyller en allt viktigare roll i våra liv och här är det vår uppgift att möta kundernas behov av både hårdvara, tjänster, rådgivning och abonnemang, säger Niclas Eriksson.

Ämnen

Kategorier


Elgiganten är en av Sveriges ledande varuhuskedjor inom hemelektronik, vitvaror och kök och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. 2018 utsågs Elgiganten till ”Årets Butikskedja” vid handelsgalan Retail Award som arrangeras av Svensk Handel.

Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.200 anställda och 162 butiker och varuhus. Här ingår även våra Elgiganten Phone House-butikerna som du hittar i stadskärnor och gallerior över hela landet. 

Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detaljhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Grönland och Färöarna. Räkenskapsåret 2017/2018 uppgick koncernens omsättning till 37,3 miljarder NOK. I Norden finns totalt 415 varuhus och ca 11.000 medarbetare. Samtliga varuhus i Norden får sina produkter från det 107.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping.

Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Dixons Carphone Plc - en av Europas största återförsäljare av hemelektronik.

För mer information:
Elgiganten.se, Elkjop.no eller Dixonscarphonegroup.com

Kontakter

Linnea Cederquist

Linnea Cederquist

Presskontakt Presskontakt 0701803269
Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst 0771115115

Relaterat innehåll

Om Elgiganten Sverige

Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök. Bolaget är en av de aktörerna som omsätter mest inom detaljhandeln. Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.700 anställda och 176 butiker och varuhus över hela landet. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i såväl stadskärnor och gallerior.

Elgiganten Sverige
Franzéngatan 6
112 51 Stockholm
Sverige