Gå direkt till innehåll
Elgiganten ökar satsningen på snabba hemleveranser tillsammans med Bring

Pressmeddelande -

Elgiganten ökar satsningen på snabba hemleveranser tillsammans med Bring

På två år har Elgiganten i hög takt utökat sitt erbjudande om snabba hemleveranser, från att nå tre och en halv miljoner svenskar 2020, till att nu nå sex miljoner. Elgiganten tillsammans med Bring blir därför störst på snabba hemleveranser inom hemelektronik på allt från små postpaket till 65’tums TV.

Hösten 2020 lanserade Elgiganten erbjudandet Same Day Delivery i syfte att möta den ökade efterfrågan på snabba hemleveranser. Den senaste satsningen innebär att bolaget idag når sex miljoner svenskar. Inför kampanjperioder som Black Friday blir snabba leveranser en alltmer avgörande faktor i kundernas köpbeslut.

- Vi vill underlätta vardagen för våra kunder genom att erbjuda hemleverans samma dag, så att fler kan få hem sina produkter när det passar dem. Vi ser att efterfrågan på snabb leverans ökar ännu mer vid till exempel nya spelsläpp eller i olika sportsammanhang. Då är det glädjande att vi kan leverera på kvällstid direkt till dörren när de flesta är hemma, säger Tony Ottebjer-Winkler, Drift- och hållbarhetschef på Elgiganten.

Satsningen på Same Day Delivery genomförs tillsammans med leverantören Bring och erbjuds på ett urval av Elgigantens sortiment på beställningar som läggs innan kl. 13.00.

- Vi vet att snabba leveranser är något som många värdesätter – och är leveransen dessutom hållbar är det extra positivt. Att vi tillsammans med Elgiganten kan nå mer än halva Sveriges befolkning med Same Day Delivery, varav merparten är fossilfria, är vi stolta över, säger Matilda Adelborg, presschef på Bring.

Ämnen

Kategorier


Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror samt kök och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. 2018 utsågs Elgiganten till ”Årets Butikskedja” vid handelsgalan Retail Award som arrangeras av Svensk Handel. Två år senare, 2020, utsågs de till "Årets Arbetsgivare" på samma gala.

Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3,200 anställda samt 176 butiker och varuhus. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i stadskärnor och gallerior över hela landet.

Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detaljhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Grönland och Färöarna. Räkenskapsåret 2019/2020 uppgick koncernens omsättning till 41,8 miljarder NOK. I Norden finns det totalt 415 varuhus och ca 11,000 medarbetare. Samtliga varuhus i Norden får sina produkter från det 107.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping.

Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Currys Plc - en av Europas största återförsäljare av hemelektronik.

För mer information:

Elgiganten.se, Elkjop.no eller Currys.co.uk

Kontakter

Linnea Cederquist

Linnea Cederquist

Presskontakt Presskontakt 0701803269
Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst 0771115115

Om Elgiganten Sverige

Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök. Bolaget är en av de aktörerna som omsätter mest inom detaljhandeln. Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.700 anställda och 176 butiker och varuhus över hela landet. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i såväl stadskärnor och gallerior.

Elgiganten Sverige
Franzéngatan 6
112 51 Stockholm
Sverige