Gå direkt till innehåll
Elgiganten Värmdö kan bli "Årets Franchisetagare"
Elgiganten Värmdö kan bli "Årets Franchisetagare"

Pressmeddelande -

​Elgiganten nominerad till ”Årets Franchisetagare”

Elgiganten Värmdö har utsetts till en av finalisterna i Frannygalan som årligen arrangeras av intresseorganisationen Svensk Franchise.

När Svensk Franchise offentliggjorde finalisterna i Frannygalan 2019, stod det klart att Elgiganten Värmdö, utsetts till en av tre finalister i kategorin ”Årets Franchisetagare”.

– Vi vet sedan tidigare att vi har ett väldigt starkt franchisekoncept och nomineringen av Elgiganten Värmdö stärker den bilden ytterligare. Daniel och Lisa Modéer har på ett föredömligt sätt drivit det lokala affärsmannaskapet samtidigt som de förvaltat vårt starka varumärke och de stordriftsfördelar vi erbjuder. Ett starkt fokus på kunden och medarbetaren har gjort att de redovisat tillväxt och lönsamhet sedan etableringen 2014, säger Per Handell, Franchiseansvarig på Elgiganten.

Årets Franchisetagare delas ut i samarbete med Marginalen Bank och tilldelas den franchisetagare som lyckats skapa en god lönsamhet i relation till andra företag i branschen. I juryns kriterier ingår bland annat att bedöma franchisetagarens utveckling och entreprenörskap, omsorg om och motivation av sin personal samt samarbetet med andra franchisetagare inom systemet.

Övriga finalister i kategorin är, förutom Elgiganten Värmdö, Kahls The & Kaffehandel i Uddevalla och Sibylla, Älmhult.

Om Frannygalan
Frannygalan avgörs den 22 mars och anordnas varje år av Svensk Franchise, intresseorganisationen för franchiseföretag. Syftet med galan är att uppmärksamma goda prestationer inom franchise, en företagsform som årligen omsätter 277 miljarder kronor och som sysselsätter 144 000 människor.

Vid fjolårets Frannygala (2018) utsågs Elgigantens CFO, Fredrik Peterson, till ”Årets CFO”.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Elgiganten är en av Sveriges ledande varuhuskedjor inom hemelektronik, vitvaror och kök och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. 2018 utsågs Elgiganten till ”Årets Butikskedja” vid handelsgalan Retail Award som arrangeras av Svensk Handel.

Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.200 anställda och 165 butiker och varuhus. Här ingår även våra Elgiganten Phone House-butikerna som du hittar i stadskärnor och gallerior över hela landet. 

Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detaljhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Grönland och Färöarna. Räkenskapsåret 2017/2018 uppgick koncernens omsättning till 37,3 miljarder NOK. I Norden finns totalt 415 varuhus och ca 11.000 medarbetare. Samtliga varuhus i Norden får sina produkter från det 107.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping.

Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Dixons Carphone Plc - en av Europas största återförsäljare av hemelektronik.

För mer information:
Elgiganten.se, Elkjop.no eller Dixonscarphonegroup.com

Kontakter

Linnea Cederquist

Linnea Cederquist

Presskontakt PR and Communications Manager Gäller endast pressförfrågningar från media. 0701803269
Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst Gäller alla övriga frågor och kundärenden. 0771115115

Relaterat innehåll

Om Elgiganten Sverige

Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök. Bolaget är en av de aktörerna som omsätter mest inom detaljhandeln. Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.700 anställda och 176 butiker och varuhus över hela landet. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i såväl stadskärnor och gallerior.

Elgiganten Sverige
Franzéngatan 6
112 51 Stockholm
Sverige