Gå direkt till innehåll
Elgiganten slår upp dörrarna till sitt nya varuhus som flyttat till Solbacken handelsområde i Skellefteå.
Elgiganten slår upp dörrarna till sitt nya varuhus som flyttat till Solbacken handelsområde i Skellefteå.

Pressmeddelande -

Elgiganten inviger nytt varuhus i Skellefteå

Elgiganten expanderar rejält och inviger nu det nya varuhuset i Skellefteå som flyttat till Solbacken handelsområde. Här välkomnas kunderna till ett nästintill dubbelt så stort varhus än tidigare, som invigs i samband med påskrean den 31 mars. Med det nya varuhuset kommer Elgiganten kunna erbjuda ett bredare och större sortiment samt det egna populära köksvarumärket Epoq och en dedikerad gamingavdelning.

Den 31 mars 2023 slår Elgiganten upp dörrarna till sitt nya varuhus som flyttat till Solbacken handelsområde i Skellefteå. Varuhuset blir nästintill dubbelt så stort och går från 995 kvm till 1762 kvm. I och med flytten etableras det senaste butikskoncptet som varuhuskedjan byggt upp i många varuhus de senaste åren. Det innebär skandinavisk butiksinredning samt dedikerade avdelningar för Elgigantens stora satsningsområden; kök och gaming.

- Vi är stolta att äntligen få öppna vårt nya fina varuhus. Solbacken är en attraktiv handelsplats med en välkomnande atmosfär och har varit en efterlängtad flytt för oss. Vi ser fram emot att fortsätta erbjuda personlig service men med ett ännu större och bättre utbud av produkter och tjänster, säger Anton Olsson, varuhuschef på Elgiganten Skellefteå.

  En av de stora förändringarna i varuhuset är att det egna Svanenmärkta köksvarumärket Epoq presenteras genom en ny köksutställning. För att erbjuda den bästa rådgivningen och servicen anställer Elgiganten flera köksspecialister som står redo att guida kunderna med allt från inspiration och ritningar till montering och leverans.

  - Vare sig kunderna är på jakt efter ett färgglatt, minimalistiskt eller klassiskt kök till sitt hem finns vi med på hela resan mot drömköket. Att vi dessutom erbjuder ett enormt stort utbud av vitvaror ser vi som en stor fördel, så att kunderna kan få en helhetslösning, säger Anton Olsson.

  I varuhuset kommer det även finnas en helt ny gamingavdelning med ett gediget utbud av spel, tillbehör och gamingdatorer, vilket förväntas bli en stor attraktion för alla gamingentusiaster i Skellefteå.

  Ämnen


  Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök. Bolaget är en av de aktörerna som omsätter mest inom detaljhandeln. Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.700 anställda och 176 butiker och varuhus över hela landet. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i såväl stadskärnor och gallerior. Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detaljhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Grönland och Färöarna. Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Dixons Carphone Plc - en av Europas största återförsäljare av hemelektronik.

  LÄS MER OM:
  Elgigantens sortiment och mer om bolagets hållbarhetsarbete. Besök även Elkjop.no eller Currys.co.uk.

  Kontakter

  Linnea Cederquist

  Linnea Cederquist

  Presskontakt PR and Communications Manager Gäller endast pressförfrågningar från media. 0701803269
  Kundtjänst

  Kundtjänst

  Presskontakt Kundtjänst Gäller alla övriga frågor och kundärenden. 0771115115

  Om Elgiganten Sverige

  Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök. Bolaget är en av de aktörerna som omsätter mest inom detaljhandeln. Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.700 anställda och 176 butiker och varuhus över hela landet. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i såväl stadskärnor och gallerior.

  Elgiganten Sverige
  Franzéngatan 6
  112 51 Stockholm
  Sverige