Gå direkt till innehåll
Elgiganten inför VIP shopping days i samarbete med Google och PRO

Pressmeddelande -

Elgiganten inför VIP shopping days i samarbete med Google och PRO

I samarbete med Google och Pensionärernas Riksorganisation, PRO, presenterar Elgiganten en exklusiv shoppingupplevelse. Med start den 18e oktober och tio veckor framåt kan man som PRO-medlem eller som 55+ ta del av exklusiva erbjudanden på utvalda Google-produkter för det smarta och uppkopplade hemmet, både online och i samtliga Elgiganten varuhus. På tisdagar är det dessutom VIP shopping days i Kungens Kurva med Google experter på plats och möjlighet till 12 månaders fri support.

PRO är Sveriges största mötesplats för seniorer och har över 280.000 medlemmar över hela Sverige. På Elgiganten har man med tiden tillägnat mycket kunskap om teknik och hur den kan bidra till en bättre vardag. Däremot är det många som inte har förutsättningar för att hänga med i den digitala utvecklingen, för många äldre handlar det oftast om att man inte har kunskapen för att kunna använda teknik. Elgiganten har en ambition i att försöka minska det digitala utanförskapet och bidra till att fler är inkluderade i den digitala världen.

Sedan 2008 har man därför genomfört en nordisk undersökning där man kartlägger det digitala utanförskapet. Resultatet från 2022 visar att 65 procent tycker att det är svårare att hänga med i den tekniska utvecklingen idag jämfört med för fem år sedan. Undersökningen visar även att äldre över 60 år har mer behov av hjälp och trygghet kopplad till teknik och vill ha mer kunskap.

Samarbetet mellan Elgiganten, PRO och Google möjliggör för alla över 55 år att få personlig rådgivning och vägledning till att få kunskap om teknik och dess möjligheter. Detta är ett led i de initiativen som Elgiganten redan tar för att minska det digitala utanförskapet.

- Vi är mycket stolta och förväntansfulla inför samarbetet med PRO och Google. Vi vill med detta samarbete möjliggöra för seniorer att få kunskap om vilka produkter och möjligheter som finns för att underlätta ens vardag. Vi hoppas att det kommer vara ett uppskattat initiativ som vi kan fortsätta med om efterfrågan finns, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

  Personlig rådgivning och 12 månader fri support varje tisdag
  Förutom exklusiva erbjudanden varje dag för alla över 55 år i tio veckor kommer det i tillägg att vara VIP shopping days varje tisdag i Kungens Kurva varuhuset. På plats kommer experter från Google finnas till hands för att assistera med rådgivning och vägledning. Utifrån kundens behov kopplar man samman rätt produkt som tillgodoser de lösningar man är ute efter. De produkter som Google erbjuder är deras lättanvända bärbara dator Chromebooks, Nest Hub och Nest mini som är röststyrda skärmar och högtalarenheter. Detta är hjälpsamma produkter som kommer med Google Assistent, din personliga digitala assistent.

  Fördelen med röststyrning är att du kan göra en handling utan att behöva resa dig från soffan. Med enbart rösten kan man ställa in påminnelser och alarm, spela upp sin favoritmusik, hitta recept, ställa frågor, ringa videosamtal till vänner och familj och mycket mer. Vid köpt av någon av dessa enheter under VIP shopping days som infaller varje tisdag ingår även 12 månaders kostnadsfri support.

  - Genom att bistå med vägledning och digital kompetens tror vi på Elgiganten att vi kan göra skillnad! Teknikens utveckling har aldrig gått så fort som den gör nu, det är därför helt naturligt att man känner att man inte hänger med men samtidigt är nyfiken på hur tekniken kan förenkla ens vardag. Som ledande återförsäljare av hemelektronik vill vi bidra och försöka hjälpa dem som behöver vägledning eller få mer kunskap om teknik och digitala verktyg, så att alla kan ta del av teknikens fantastiska värld, säger Niclas Eriksson.

  - På Google tror vi på att skapa hjälpsam teknologi som fungerar för alla, oavsett ålder. Genom vår kampanj med Elgiganten och Leif Mannerström vill vi minska barriären för fler människor att kunna ta del av de fördelar tekniken medför och förenkla vardagen i fler svenska hushåll, säger Johan Grundin, marknadschef på Google Sverige.

  VIP shopping days infaller varje tisdag och 10 veckor fram med start den 18e oktober i Kungens Kurva i Stockholm. Med Google experter på plats får du personlig rådgivning och möjlighet till 12 månaders fri support vid köp av produkt.

  Ämnen

  Kategorier


  Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror samt kök och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. 2018 utsågs Elgiganten till ”Årets Butikskedja” vid handelsgalan Retail Award som arrangeras av Svensk Handel. Två år senare, 2020, utsågs de till "Årets Arbetsgivare" på samma gala.

  Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3,200 anställda samt 176 butiker och varuhus. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i stadskärnor och gallerior över hela landet.

  Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detaljhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Grönland och Färöarna. Räkenskapsåret 2019/2020 uppgick koncernens omsättning till 41,8 miljarder NOK. I Norden finns det totalt 415 varuhus och ca 11,000 medarbetare. Samtliga varuhus i Norden får sina produkter från det 107.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping.

  Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Currys Plc - en av Europas största återförsäljare av hemelektronik.

  För mer information:

  Elgiganten.se, Elkjop.no eller Currys.co.uk

  Kontakter

  Linnea Cederquist

  Linnea Cederquist

  Presskontakt Presskontakt 0701803269
  Kundtjänst

  Kundtjänst

  Presskontakt Kundtjänst 0771115115

  Om Elgiganten Sverige

  Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök. Bolaget är en av de aktörerna som omsätter mest inom detaljhandeln. Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.700 anställda och 176 butiker och varuhus över hela landet. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i såväl stadskärnor och gallerior.

  Elgiganten Sverige
  Franzéngatan 6
  112 51 Stockholm
  Sverige