Gå direkt till innehåll
Elgiganten har Sveriges bästa marknadschef

Pressmeddelande -

Elgiganten har Sveriges bästa marknadschef

Johan Järnliden, Elgiganten, har utsetts till Sveriges bästa marknadschef i kategorin Hemelektronik av tidningen Resumé. Utmärkelsen går till de marknadschefer som mest effektivt lyckas öka styrkan i varumärket.

– Jag är självklart jätteglad och stolt över utmärkelsen. Den visar att vår marknadsföring är effektiv och driver besökare till våra varuhus, men framför allt är det resultatet av ett otroligt starkt teamarbete internt. Vi har 3000 medarbetare som gör ett fantastiskt arbete med att lyfta Elgigantens varumärke i mötet med kunderna varje dag. Min roll går ut på att säkerställa att de har de bästa förutsättningarna att göra det, säger Johan Järnliden.

Elgigantens långsiktiga fokus på service och kundens upplevelse i centrum har gjort att kundnöjdheten ökat över förväntan de tre senaste åren. Under samma period har Elgiganten fördubblat butiksnätet till 163 butiker och blivit mer lättillgänglig för kunderna.

– Vårt fokus på kunderna och deras upplevelse har också påverkat vårt sätt att kommunicera. Vi pratar fortfarande om låga priser, bra produkter och erbjudanden, men vi satsar också betydligt mer på att skapa en känsla för vårt varumärke. Vi har blivit mer personliga i vår kommunikation och visar vilka värderingar vi står för som företag och det är ett långsiktigt varumärkesarbete som gett resultat, säger Johan Järnliden.

Elgiganten mesta vinnaren
Det här är sjunde gången som Elgiganten utses till vinnare i Sveriges Bästa Marknadschefer. I år vann Johan Järnliden med motiveringen:

"I hemelektronikbutikerna är konkurrensen vass som en laserstråle i en cd-spelare på utförsäljningen. Och det som präglar årets vinnande varumärke är prylar, kök och support."

Utnämningen baseras på en färsk undersökning, där Resumé med hjälp av Xtreme, mäter hur ett 100-tal varumärken utvecklats från hösten 2017 till hösten 2018. Xtreme mäter kundernas preferens att välja de varumärkena, men väger också in om det är ett tänkbart val och hur differentierat kunderna upplever varumärket utifrån ett antal varumärkesattribut är. Vinnaren i respektive kategori är den som stärkt sitt varumärke mest utifrån varumärkets förutsättningar och kategorins utmaningar. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Elgiganten är en av Sveriges ledande varuhuskedjor inom hemelektronik, vitvaror och kök och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. 2018 utsågs Elgiganten till ”Årets Butikskedja” vid handelsgalan Retail Award som arrangeras av Svensk Handel.

Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.200 anställda och 162 butiker och varuhus. Här ingår även våra Elgiganten Phone House-butikerna som du hittar i stadskärnor och gallerior över hela landet. 

Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detaljhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Grönland och Färöarna. Räkenskapsåret 2017/2018 uppgick koncernens omsättning till 37,3 miljarder NOK. I Norden finns totalt 415 varuhus och ca 11.000 medarbetare. Samtliga varuhus i Norden får sina produkter från det 107.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping.

Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Dixons Carphone Plc - en av Europas största återförsäljare av hemelektronik.

För mer information:
Elgiganten.se, Elkjop.no eller Dixonscarphonegroup.com

Kontakter

Linnea Cederquist

Linnea Cederquist

Presskontakt PR and Communications Manager Gäller endast pressförfrågningar från media. 0701803269
Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst Gäller alla övriga frågor och kundärenden. 0771115115

Relaterat innehåll

Om Elgiganten Sverige

Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök. Bolaget är en av de aktörerna som omsätter mest inom detaljhandeln. Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.700 anställda och 176 butiker och varuhus över hela landet. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i såväl stadskärnor och gallerior.

Elgiganten Sverige
Franzéngatan 6
112 51 Stockholm
Sverige