Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Elgiganten går in som huvudpartner till NorthSpawn

Med ett helt nytt butiks och marknadskoncept är Gaming och Esport ett av Elgigantens viktigaste satsningsområden. Förutom ett större sortiment och en storsatsning på hårdvara och komponenter, vill Elgiganten även betona en av de viktigaste delarna inom Gaming – vänskap och gemenskap. Genom åren har man därför investerat i ett internt utbildnings och Gamingevent för de anställda, utöver det har man har också medverkat på evenemang så som Dreamhack, The Gathering, NPF, Assembly, Spillexpo, Ninjat, Nordsken och Northspawn.

Redan förra året medverkade alltså Elgiganten under Gamingeventet Northspawn, då vallfärdade hundratals förväntansfulla besökare från hela Norden för att uppleva premiären. I år väljer Elgiganten att återigen vara delaktiga i de Västerås baserade gamingeventet, men denna gången i ett större format än tidigare.

- Vi på Elgiganten är stolta över att meddela att vi i år är huvudpartner till NorthSpawn, säger Alexander Åberg, Gamingansvarig på Elgiganten.

NorthSpawn startades med syftet att skapa en trygg och rolig mötesplats för e-sporten där unga och vuxna kan träffas för att skapa gemenskap, knyta nya kontakter och vänskaper, lära sig att driva organisationer och samarbeta under roliga former. Även om det mesta spelandet sker hemma är det viktigt att då och då kunna skapa kontakter och träffa andra med samma intresse. Detta är något Elgiganten håller med om, därför arrangeras NorthSpawn i år med Elgiganten som huvudpartner. Ambitionen är att göra Northspawn till ett av de största och häftigaste Gamingeventen i Norden.

- Efter förra årets succé är det en självklarhet för oss att vara med som partners igen. Denna gången går vi in med ännu mer kraft och tillsammans med Northspawn är vi övertygade om att vi kommer erbjuda ett Gamingevent som man sent kommer att glömma. Förutom en fantastisk show, så kommer ni att få träffa människorna bakom Elgiganten Gaming, säger Alexander Åberg.

På Northspawn kommer Elgiganten att ansvara för aktiviteter och innehåll under hela Gamingeventet. Man kommer även att bidra med teknisk kunskap och utrustning för Esporten, streamingområdet och produktionen. I tillägg kommer man även att sätta upp en butik på expoområdet.

Se till att boka upp den 26–29 oktober i kalendern och kom förbi Northspawn i Västerås! Mer info hittar ni här: https://arena.northspawn.se/

Ämnen


Elgiganten är en av Sveriges ledande varuhuskedjor inom hemelektronik, vitvaror och kök och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. 2018 utsågs Elgiganten till ”Årets Butikskedja” vid handelsgalan Retail Award som arrangeras av Svensk Handel.

Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.200 anställda och 165 butiker och varuhus. Här ingår även våra Elgiganten Phone House-butikerna som du hittar i stadskärnor och gallerior över hela landet. 

Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detaljhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Grönland och Färöarna. Räkenskapsåret 2017/2018 uppgick koncernens omsättning till 37,3 miljarder NOK. I Norden finns totalt 415 varuhus och ca 11.000 medarbetare. Samtliga varuhus i Norden får sina produkter från det 107.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping.

Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Dixons Carphone Plc - en av Europas största återförsäljare av hemelektronik.

För mer information:
Elgiganten.se, Elkjop.no eller Dixonscarphonegroup.com

Kontakter

Linnea Cederquist

Linnea Cederquist

Presskontakt Presskontakt 0701803269
Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst 0771115115

Relaterat innehåll

Om Elgiganten Sverige

Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök. Bolaget är en av de aktörerna som omsätter mest inom detaljhandeln. Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.700 anställda och 176 butiker och varuhus över hela landet. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i såväl stadskärnor och gallerior.

Elgiganten Sverige
Franzéngatan 6
112 51 Stockholm
Sverige