Gå direkt till innehåll
Elgiganten Falkenberg
Elgiganten Falkenberg

Pressmeddelande -

​Elgiganten fortsätter expandera – Inviger nytt varuhus i Falkenberg!

Elgiganten stärker sin närvaro i Falkenberg och etablerar ett nytt varuhus i handelsområdet vid Tångarondellen. Imorgon den 10 oktober klockan 10.00 öppnas dörrarna för första gången till Elgigantens senaste tillskott!

– Med vår etablering i Falkenberg blir vi nu ännu mer lättillgängliga för våra kunder! Vi är mycket stolta över att nu kunna erbjuda alla Falkenbergsbor våra produkter och tjänster. För två veckor sedan invigdes våra nya konceptbutiker i Bromma och Sundsvall med stor succé, nu är vi redo för en lika magisk invigning i Falkenberg, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Varuhuset i Falkenberg blir Elgigantens 172:e butik. Varuhuset kommer att ha en yta på ca 1500 kvadratmeter och kommer erbjuda ett brett utbud av hemelektronik, vitvaror, kök och tjänster. Redan från start får varuhuset Elgigantens senaste butikskoncept där den klassiska analoga butiksmiljön integrerats med den digitala och uppkopplade världen. Via digitala skärmar kommer kunderna kunna beställa från Elgigantens utökade sortiment med över 40 000 artiklar. Produkten kan de välja att få levererad till butiken, närmsta utlämningsställe eller direkt till hemmet.

– Vi ser hela tiden över möjligheter att förenkla och förbättra kundupplevelsen i våra varuhus. I Falkenbergs nya konceptvaruhus kommer vi inte bara erbjuda kunderna ett väldigt brett sortiment att välja mellan, vi kommer också erbjuda en kundupplevelse utöver det vanliga med hjälp av smarta, digitala lösningar, säger Niclas Eriksson.

För åtta veckor sedan fick teamet i Falkenberg tillgång till lokalen. Under dessa veckor har de lagt både tid och själ i uppbyggnaden av Elgiganten Falkenberg. Inför invigningen imorgon är nu allt äntligen i sin ordning.

- Jag är så stolt över att äntligen få slå upp dörrarna till Elgiganten Falkenberg! Mina fantastiska kollegor har gjort en grym prestation med stort engagemang och mycket hårt arbete, utan dem hade morgondagens invigning inte varit möjlig. Det känns otroligt häftigt att få vara den första butiken i södra Sverige med det senaste butikskoncptet och vi ser fram emot att få välkomna alla kunder imorgon, säger Ricky Örnflo, varuhuschef på Elgiganten Falkenberg. 

Ämnen


Elgiganten är en av Sveriges ledande varuhuskedjor inom hemelektronik, vitvaror och kök och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. 2018 utsågs Elgiganten till ”Årets Butikskedja” vid handelsgalan Retail Award som arrangeras av Svensk Handel.

Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.200 anställda och 172 butiker och varuhus. Här ingår även våra Elgiganten Phone House-butikerna som du hittar i stadskärnor och gallerior över hela landet. 

Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detaljhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Grönland och Färöarna. Räkenskapsåret 2017/2018 uppgick koncernens omsättning till 37,3 miljarder NOK. I Norden finns totalt 415 varuhus och ca 11.000 medarbetare. Samtliga varuhus i Norden får sina produkter från det 107.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping.

Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Dixons Carphone Plc - en av Europas största återförsäljare av hemelektronik.

För mer information:
Elgiganten.se, Elkjop.no eller Dixonscarphonegroup.com

Kontakter

Linnea Cederquist

Linnea Cederquist

Presskontakt Presskontakt 0701803269
Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst 0771115115

Relaterat innehåll

Om Elgiganten Sverige

Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök. Bolaget är en av de aktörerna som omsätter mest inom detaljhandeln. Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.700 anställda och 176 butiker och varuhus över hela landet. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i såväl stadskärnor och gallerior.

Elgiganten Sverige
Franzéngatan 6
112 51 Stockholm
Sverige