Gå direkt till innehåll
Elgiganten är finalist i "Årets Hemelektronik"

Pressmeddelande -

Elgiganten är finalist i "Årets Hemelektronik"

Elgiganten har utsetts till en av tre finalister i kategorin ”Årets Hemelektronik” i nya tävlingen. För första gången utser nu Tidningen Market de bästa företagen i detaljhandeln som visat på en superstark utveckling.

När tidningen Market offentliggjorde finalisterna i Market Awards 2022, stod det klart att Elgiganten har utsetts till en av tre finalister i kategorin ”Årets Hemelektronik”.

Finalisterna har valts ut efter en sammanvägning av en mängd olika data och parametrar – ekonomiska nyckeltal som omsättningstillväxt och lönsamhet, kundnöjdhet, varumärkets styrka och utveckling samt innovationsförmåga och hållbarhetsarbete. Undersökningen bakom Market Awards är ett samarbete mellan tidningen Market och Center of Retailing vid Handelshögskolan i Stockholm tillsammans med undersökningsföretagen Xtreme Insights och Better Business World Wide. Xtreme Insights är experter på varumärkesutveckling och Better Business har specialiserat sig på kundnöjdhetsmätningar.

– Vi är så glada över att bli uppmärksammade på det här sättet. Det är en bekräftelse på att de satsningar vi gjort varit helt rätt. Det är framför allt ett erkännande av det fantastiska arbete som alla våra medarbetare gör för oss och kunderna varje dag. Det är medarbetarna som gör skillnaden. Det är deras engagemang och vilja att hela tiden utvecklas och ge kunderna en ännu bättre helhetsupplevelse som ligger till grund för utmärkelserna, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

– Finalisterna kan verkligen känna sig stolta över att ha kvalificerat sig som ett av detaljhandelns allra bästa företag. Det är ett gediget researcharbete som ligger bakom resultatet, säger Fredrik Svedjetun, chefredaktör på Market.

Övriga finalister i kategorin är, förutom Elgiganten, Inet och Kjell & Co.

Om Market Awards 
Vinnarna i varje branschkategori kommer att utses och offentliggöras onsdagen den 19 oktober på Grand Hotel. Då presenteras också en totalsegrare – detaljhandelns allra bästa företag 2022. Syftet med galan är att uppmärksamma goda prestationer och lyfta fram starka förebilder inom branscher.

Läs mer om Market Awards här: https://www.market.se/affarsny...

Ämnen

Kategorier


Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror samt kök och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. 2018 utsågs Elgiganten till ”Årets Butikskedja” vid handelsgalan Retail Award som arrangeras av Svensk Handel. Två år senare, 2020, utsågs de till "Årets Arbetsgivare" på samma gala.

Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3,200 anställda samt 176 butiker och varuhus. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i stadskärnor och gallerior över hela landet.

Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detaljhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Grönland och Färöarna. Räkenskapsåret 2019/2020 uppgick koncernens omsättning till 41,8 miljarder NOK. I Norden finns det totalt 415 varuhus och ca 11,000 medarbetare. Samtliga varuhus i Norden får sina produkter från det 107.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping.

Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Currys Plc - en av Europas största återförsäljare av hemelektronik.

För mer information:

Elgiganten.se, Elkjop.no eller Currys.co.uk

Kontakter

Linnea Cederquist

Linnea Cederquist

Presskontakt Presskontakt 0701803269
Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst 0771115115

Relaterat innehåll

Om Elgiganten Sverige

Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök. Bolaget är en av de aktörerna som omsätter mest inom detaljhandeln. Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.700 anställda och 176 butiker och varuhus över hela landet. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i såväl stadskärnor och gallerior.

Elgiganten Sverige
Franzéngatan 6
112 51 Stockholm
Sverige