Gå direkt till innehåll
Elgiganten spår storsäljarna under årets Black Friday
Elgiganten spår storsäljarna under årets Black Friday

Pressmeddelande -

Detta blir storsäljarna under årets Black Friday

För åttonde året i rad uppmärksammar Elgiganten Black Friday. Sedan 2013 har kampanjen gått från att var ett relativt okänt fenomen till att bli allmänt känt och en väldigt uppskattad handelshögtid bland svenska konsumenter.

Intresset för Black Friday har aldrig varit så stort i Sverige som det varit i år. Svenskar tenderar att i allt större utsträckning planera sina inköp så att de infaller under handelshögtider likt Black Friday. Genom att analysera konsumentmönster och försäljningstal har Elgiganten nu sammanställt årets spaning för vad som blir storsäljarna under årets Black Friday kampanj.

– Under de senaste två åren har mycket förändrats, vi har spenderat mer tid i hemmet och vi har vant oss vid att använda mer avancerad teknik. Vi kan tydligt se att svenskars intresse för det smarta och uppkopplade hemmet har vuxit sig allt starkare, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Hittills under 2021 har robotdammsugare haft en försäljningsutveckling på 40%. Detta segment förväntas ha en stabil försäljningsutveckling även under Black Friday. Man kan också tydligt se att robotdammsugare med tillhörande tömningsstationer blir alltmer populärt. I stället för att själv tömma robotdammsugaren när behållaren är full vill vi att det ska ske automatiskt. Men det är inte bara städningen svenskar vill automatisera. Intresset för röstaassistenter har vuxit sig allt starkare.Genom att koppla upp sin smarta belysning, robotdammsugare, TV eller högtalare mot sin röstassistent kan man styra sitt hem genom röstkommando.

– Vi vill ha ett smartare hem i allt större utsträckning. Detta sätter också nya krav på internetuppkopplingen i hemmet. Vi vill ha snabbare uppkoppling och för det krävs ett stabilt bredband och en kraftfull router. Under de senaste 2 åren har försäljningsutvecklingen för mesh-routrar ökat med 50%, säger Niclas Eriksson.

Detta kan också ha en direkt koppling till att allt fler har en flexibel arbetsplats. Många alternerar mellan hemmakontor och arbetsplatsen. Under 2020 ökade försäljningen av produkter som kopplas till hemmakontor med nästan 400% hos Elgiganten, under 2021 har tillväxten varit fortsatt stabil. När kaffet konsumeras både på arbetsplatsen och hemmakontoret ser vi också att intresset för espressomaskiner ökar. Segmentet har haft en tillväxt på hela 42% under året. Svenskar vill helt klart ha tillgång till gott kaffe på hemma kontoret!

Förutom TV, mobil och laptops som alltid toppar listan av bästsäljare efter en Black Friday kampanj så tror Elgiganten att vinkylar, gaming produkter, espressomaskiner och robotdammsugare kommer hamna på topplistan i procentuell försäljningsutveckling.

Elgigantens topp 10 spaning:

1. TV

2. Mobil

3. Laptop

4. Vinkyl (inkl. övriga integrerade vitvaror)

5. Hörlurar

6. Robotdammsugare

7. Espressomaskin

8. Gamingskärm

9. Soundbar

10. Gaming laptop

Några tips inför Black Friday:

1) Ta hjälp av Elgigantens specialister.

2) Läs köpguider på Elgiganten.se för att hitta en produkt som passar just dig.

3) Innan man genomför sina inköp är det också ett bra tillfälle att se över vad som ligger oanvänt där hemma. Gammal uttjänt elektronik bör lämnas in för återvinning hos exempelvis Elgiganten.

Ämnen

Kategorier


Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror samt kök och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. 2018 utsågs Elgiganten till ”Årets Butikskedja” vid handelsgalan Retail Award som arrangeras av Svensk Handel. Två år senare, 2020, utsågs de till "Årets Arbetsgivare" på samma gala.

Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3,200 anställda samt 176 butiker och varuhus. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i stadskärnor och gallerior över hela landet.

Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detaljhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Grönland och Färöarna. Räkenskapsåret 2019/2020 uppgick koncernens omsättning till 41,8 miljarder NOK. I Norden finns det totalt 415 varuhus och ca 11,000 medarbetare. Samtliga varuhus i Norden får sina produkter från det 107.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping.

Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Currys Plc - en av Europas största återförsäljare av hemelektronik.

För mer information:

Elgiganten.se, Elkjop.no eller Currys.co.uk

Kontakter

Linnea Cederquist

Linnea Cederquist

Presskontakt Presskontakt 0701803269
Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst 0771115115

Om Elgiganten Sverige

Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök. Bolaget är en av de aktörerna som omsätter mest inom detaljhandeln. Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.700 anställda och 176 butiker och varuhus över hela landet. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i såväl stadskärnor och gallerior.

Elgiganten Sverige
Franzéngatan 6
112 51 Stockholm
Sverige