Gå direkt till innehåll
​Dags för årets stora mellandagsrea

Pressmeddelande -

​Dags för årets stora mellandagsrea

Klockan 08:00 den 25 december startar Elgigantens stora mellandagsrea. 
– Juldagen är vår näst största handelsdag på hela året och den fortsätter växa. Förra året slog vi nytt besöksrekord och under den första timmen såldes en tv-apparat varannan sekund. Vi räknar med ett minst lika stort intresse i år, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Mellandagsrean har blivit en tradition som är starkt förknippad med Elgiganten och hemelektronik till kraftigt sänkta priser. Förra året valde rekordmånga kunder att besöka Elgiganten under juldagen.

– Juldagen är vår näst största handelsdag efter Black Friday. Det har blivit tradition för många att handla hemelektronik och vitvaror under juldagen och förra året var det fler kunder än någonsin som valde att besöka oss. Samtidigt handlade rekordmånga på nätet. Redan vid lunchtid hade e-handeln passerat den totala e-handelsförsäljningen för hela juldagen 2016, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Om julhandeln handlar om julklappar till nära och kära, så är mellandagsrean en period då kunderna passar på att handla till sig själva och till hemmet. Försäljningen från tidigare år visar att en stor andel kunder kommer för att handla tv-apparater och vitvaror som kyl, frys, disk- och tvättmaskiner. Förra årets storsäljare var utan tvekan tv.

– Väldigt många kunder väljer att handla vitvaror och tv-apparater under mellandagarna och det är också här vi förväntar oss störst ökning i år. Förra året sålde vi en tv varannan sekund under reans första timme, vilket säger en del om intresset. Vi har tagit höjd för att växa ytterligare och är väl förberedda. Vi har väldigt bra tillgång på produkter och varuhusen är fyllda till bredden, säger Niclas Eriksson.

I övrigt är de produkter som är efterfrågats under julhandeln högintressanta även under mellandagarna. Många kunder förväntas handla hörlurar och högtalare, en ny bärbar dator, mobiltelefon eller kaffemaskin.

– Våra produkter blir allt viktigare för kunderna samtidigt som kunderna är otroligt prismedvetna. Dom parametrarna tillsammans skapar ett enormt kundintresse, det såg vi under förra årets mellandagsrea och vi såg det inte minst under Black Friday där vi omsatte produkter för 617 miljoner på ett dygn. Vi förväntar oss att årets mellandagsrea blir minst lika stor som fjolårets, säger Niclas Eriksson.

Mellandagsrean startar klockan 08:00 den 25 december på www.elgiganten.se och i varuhusen*.

* Elgiganten Phone House-butikerna har ordinarie öppettider. För aktuella öppettider se www.elgiganten.se/oppettider

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Elgiganten är en av Sveriges ledande varuhuskedjor inom hemelektronik, vitvaror och kök och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. 2018 utsågs Elgiganten till ”Årets Butikskedja” vid handelsgalan Retail Award som arrangeras av Svensk Handel.

Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.200 anställda och 165 butiker och varuhus. Här ingår även våra Elgiganten Phone House-butikerna som du hittar i stadskärnor och gallerior över hela landet. 

Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detaljhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Grönland och Färöarna. Räkenskapsåret 2017/2018 uppgick koncernens omsättning till 37,3 miljarder NOK. I Norden finns totalt 415 varuhus och ca 11.000 medarbetare. Samtliga varuhus i Norden får sina produkter från det 107.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping.

Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Dixons Carphone Plc - en av Europas största återförsäljare av hemelektronik.

För mer information:
Elgiganten.se, Elkjop.no eller Dixonscarphonegroup.com

Kontakter

Linnea Cederquist

Linnea Cederquist

Presskontakt Presskontakt 0701803269
Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst 0771115115

Relaterat innehåll

Om Elgiganten Sverige

Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök. Bolaget är en av de aktörerna som omsätter mest inom detaljhandeln. Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.700 anställda och 176 butiker och varuhus över hela landet. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i såväl stadskärnor och gallerior.

Elgiganten Sverige
Franzéngatan 6
112 51 Stockholm
Sverige