Gå direkt till innehåll
Äntligen finns Google Pixel på Elgiganten

Pressmeddelande -

Äntligen finns Google Pixel på Elgiganten

Google Pixel-familjen, bestående av 6A, 7 och 7 Pro lanseras för första gången i Sverige med Elgiganten som största återförsäljare. De nya fenomenala smarttelefonerna är i en egen klass och kommer att ge dig omedelbar tillgång till Googles universum, utöver att kunna skryta med 30x super res zoom och funktionen magic eraser.

För första gången har nu svenskar möjligheten att köpa en Google Pixel-telefon i butiken. Och det är inte vilken smarttelefon som helst de nu kan tillförsäkra sig; Pixel 7 är själva flaggskeppet bland Googles smarttelefoner och enastående på en rad områden. Med Pixel 7-serien har Google gjort sitt yttersta för att göra tiden med telefonen till trygg kvalitetstid.

– Detta är en stor nyhet för våra kunder och vi är stolta över att få vara med när Google Pixel äntligen ska lanseras i Sverige. Pixel 7 och 7 Pro är banbrytande produkter, som ger väldigt mycket kvalitet för pengarna. Att Pixel blir tillgänglig nu hos oss betyder att det finns en stark efterfrågan hos våra marknader, säger Niclas Eriksson, VD Elgiganten.

Elgiganten avgörande för lanseringen
Google lanserar sitt senaste mobilflaggskepp Pixel 7 med Elgiganten som en av två återförsäljare i Sverige. Från och med den 13 oktober får du möjlighet att prova smarttelefonen i Elgigantens butiker. Här hittar du alltid anställda som står redo för att svara på dina frågor om nylanseringen och vägleda dig genom både det nyskapande och det välkända med telefonen.

- Vi är mycket glada för att äntligen kunna ta Pixel till Sverige, och ser fram emot att ännu fler ska få uppleva det bästa från Google. Det är med stolthet vi lanserar Pixel i samarbete med Elgiganten - utan dem hade inte lanseringen varit möjlig. Google har nu en omfattande portfölj av enheter och tjänster i Sverige, både till att använda hemma och på väg, med specialutformad hårdvara, kraftig programvara och det senaste inom artificiell intelligens, säger Michiel van Eldik, Vice President, Devices & Services Partnerships, EMEA, Google.

Oöverträffad kamera
Pixel 7-serien erbjuder en makalös mobilkamera. Kameran är lika lämplig för att fånga vardagsminnen med familj och vänner som den är ett arbetsredskap för proffs med höga krav på prestation och precision.

Pixel 7 Pro är utrustad med en första klassens kamera med 30x Res Zoom. Detta ger dig den bästa zoomen på marknaden med möjlighet att förstora bilder hela trettio gånger. Kameran filmar också videor i 10Bit-kvalitet, vilket i sin tur gör att dina videor kan visa över en miljard färger. På väg mot den mörka vintersäsongen i Sverige kan användare av Pixel 7-kameran också vara säkra på att de har den bästa mobilkameran för omgivningar med lite ljus. Telefonen har också den nyskapande bildredigeringsfunktionen Magic Eraser, som bygger på artificiell intelligens.

Smarttelefonen med uthållighet
En stor frustration när man använder smarttelefoner är kort batteritid. Svenskar är alltid på språng, antingen i staden eller i naturen. Ofta begränsar batteritiden vår frihet eftersom vi är bundna till närmaste eluttag. Med Google Pixel 7 kan du slappna av med marknadens bästa batteritid på upp till 72 timmar.

Integrerad del av Googles universum
Googles operativsystem för mobiler – Android – har länge funnits på den svenska marknaden. Googles Pixel 7 har ett integrerat Android-system som ger en sömlös och optimerad upplevelse, där hela Googles universum är en knapptryckning bort. 

Ämnen

Kategorier


Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror samt kök och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. 2018 utsågs Elgiganten till ”Årets Butikskedja” vid handelsgalan Retail Award som arrangeras av Svensk Handel. Två år senare, 2020, utsågs de till "Årets Arbetsgivare" på samma gala.

Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3,200 anställda samt 176 butiker och varuhus. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i stadskärnor och gallerior över hela landet.

Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detaljhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Grönland och Färöarna. Räkenskapsåret 2019/2020 uppgick koncernens omsättning till 41,8 miljarder NOK. I Norden finns det totalt 415 varuhus och ca 11,000 medarbetare. Samtliga varuhus i Norden får sina produkter från det 107.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping.

Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Currys Plc - en av Europas största återförsäljare av hemelektronik.

För mer information:

Elgiganten.se, Elkjop.no eller Currys.co.uk

Kontakter

Linnea Cederquist

Linnea Cederquist

Presskontakt Presskontakt 0701803269
Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst 0771115115

Om Elgiganten Sverige

Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök. Bolaget är en av de aktörerna som omsätter mest inom detaljhandeln. Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.700 anställda och 176 butiker och varuhus över hela landet. Här ingår även Elgiganten Phonehouse-butikerna som finns i såväl stadskärnor och gallerior.

Elgiganten Sverige
Franzéngatan 6
112 51 Stockholm
Sverige