Gå direkt till innehåll
Apple Watch nu i alla Elgigantenvaruhus

Nyhet -

Apple Watch nu i alla Elgigantenvaruhus

Som första återförsäljare i Sverige kan Elgiganten erbjuda nya Apple Watch i samtliga varuhus över hela landet. Allt talar för att smartklockan blir en av vinnarna i årets julhandeln, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Apple har en stor och trogen kundbas och intresset för deras nya produkter är alltid stor.

– Tidigare tog det tid för nya produkter att få genomslag och nå den breda allmänheten, men Apple Watch är en så het produkt och varumärket så starkt att den kommer att nå massmarknaden direkt. Apples produkter har dessutom en tendens att vara loket som får ett helt produktsegment att lyfta. Vi förväntar oss att försäljningen av smartklockor kommer att öka markant framöver, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Apple Watch säljstartade hos Elgiganten den 25 september och har sedan dess funnits i nio utvalda varuhus samt i Elgigantens nätbutik. Med större produkttillgång kan nu samtliga 151* Elgiganten och Elgiganten Phone House-butiker i landet erbjuda de mest populära Apple Watch-modellerna.

De rymdgrå urtavlorna med svart sportarmband är de modeller som varit mest efterfrågade hittills.

Förutom Apple kommer stora leverantörer som Samsung, LG och Huawei att lansera sina nya modeller under hösten. Efterfrågan förväntas öka markant i takt med att nya modeller lanseras på marknaden.

– Väldigt många bär redan ett aktivitetsarmband och då blir steget till smartklockan väldigt naturligt. Smartklockan erbjuder samma funktioner som aktivitetsarmbandet och många fler. Smartklockorna har dessutom utvecklats rent designmässigt och kan nu fylla funktionen som exklusivt smycke och accessoar, säger Niclas Eriksson.

Smartklockan förväntas bli en av årets storsäljare under julhandeln. Vilken modell det blir är däremot svårare att förutspå.

– Det vi kan konstatera är att Apple kommer med flera intressanta produktnyheter och uppdateringar under året, vilket stärker intresset för varumärket i stort. Ett exempel är nya versionen av Apple TV som vi bedömer kommer att sälja i mängder. Sålunda fördel Apple. De nya smarta android-klockorna är däremot tillgängliga även för iphone-användare, vilket ger dem en fördel, säger Niclas Eriksson.

*Ej tillgänglig i Samsung connected by Elgiganten Phone House-butikerna

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Sayna Oveisikian

Presskontakt Presskontakt 0701803269
Kundtjänst

Kundtjänst

Presskontakt Kundtjänst 0771115115

Relaterat innehåll

Årets Arbetsgivare 2020!

Elgiganten är Sveriges ledande återförsäljare av hemelektronik, vitvaror och kök och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. 2018 utsågs Elgiganten till ”Årets Butikskedja” vid handelsgalan Retail Award som arrangeras av Svensk Handel. 2 år senare, 2020, utsågs dem till "Årets Arbetsgivare" på samma gala.

Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.200 anställda och 176 butiker och varuhus. Här ingår även våra Elgiganten Phonehouse-butikerna som du hittar i stadskärnor och gallerior över hela landet.

Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detaljhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Grönland och Färöarna. Räkenskapsåret 2019/2020 uppgick koncernens omsättning till 41,8 miljarder NOK. I Norden finns totalt 415 varuhus och ca 11.000 medarbetare. Samtliga varuhus i Norden får sina produkter från det 107.000 kvm stora Nordiska Distributionscentret i Jönköping.

Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Dixons Carphone Plc - en av Europas största återförsäljare av hemelektronik.

För mer information:

Elgiganten.se, Elkjop.no eller Dixonscarphonegroup.com

Elgiganten Sverige
Box 1264
164 29 Kista
Sverige